Hoewel bonen vaak gekookt en warm worden gegeten, smaakt deze zwarte oogbonen salade ook prima!
Wil je de zwarte bonen zelf bereiden, dan ga je als volgt te werk:

  • Spoel de bonen af, week ze een nacht  in een pan met ruim water zonder zout (2 ltr bij 400 gr bonen)
  • Spoel de bonen nogmaals af en voeg nieuw water toe, ong. 2 vingers boven de bonen
  • Doe een deksel op de pan en breng het water zonder zout aan de kook
  • Pas na een uur voeg je zout toe, zo worden de velletjes van de bonen minder taai
  • Na een kooktijd van 75 tot 90 min. zijn de bonen gaar en kun je ze afgieten en gebruiken in de zwarte oogbonen salade!

Ingrediënten:

Eiwitten: zwarte bonen

Groenten en kruiden: avocado, ½ tl komijn, ½ tl cayennepeper, 1 eetl limoensap, ¼  ui, ¼  groene chilipeper, 1 tomaat, teentje knoflook, ½ eetl verse koriander , peper& zout, 2 eetl crème fraîche, sla,  ½  rode peper , limoen , olijfolie, koriander,  2 rogge crackers

zwarte oogbonen

Bereidingswijze:

1. Maak eerst de guacamole: neem 2/3 avocado, prak het fijn
2. Meng dit met de komijn, cayennepeper, limoensap, ui en het groene chilipepertje
3. Voeg daarna de tomaat, het teentje knoflook en de koriander toe
4. Breng op smaak met peper en zout
5. Was de sla, snijd het rode pepertje
6. Snijd de rest van de avocado in plakjes van ongeveer 1 cm dik
7. Smeer een dikke laag guacamole op de crackers en leg hierop wat sla en plakjes avocado, besprenkel met wat olijfolie
8. Voeg de zwarte bonen toe en serveer met de plakjes rode peper, 2 etl crème fraîche, wat koriandertakjes en een schijfje limoen

Deze zwarte oogbonen salade is niet alleen heel lekker, het helpt je ook gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!