Dat je bloemkool lekker veelzijdig kunt bereiden, is je wellicht al bekend.
De kant&klare bloemkoolrijst bijvoorbeeld heeft al een vast plekje gevonden in de vers afdeling in de meeste supermarkten.
Een andere, minder bekende verwerking van bloemkool is de bloemkoolpuree: voor een lekkere stamppot gebruik je meestal aardappelen. Wil je echter op de calorieën letten, dan zijn aardappelen niet de beste keuze.
In deze zuurkool schotel met bloemkoolpuree heb ik bloemkool verwerkt tot een lekkere puree. Belangrijk is om de bloemkool niet te gaar te laten worden, zodat het gerecht niet teveel naar bloemkool gaat smaken!

Ingrediënten:

  • Eiwitportie: feta of (geiten)roomkaas, naar keuze en evt. wat geraspte oude kaas
  • Groenteportie: zuurkool naturel, bloemkoolroosjes
  • Overig: 1 á 2 teentjes knoflook, olijfolie, 1 eetl kerrie poeder
bloemkool puree

Bereiding:

  1. verwarm de oven voor op 200 graden
  2. kook de bloemkoolroosjes beetgaar en laat ze daarna goed uitlekken
  3. fruit de knoflook in de olie, voeg de zuurkool toe en bak het 5 min. Voeg de kerriepoeder toe en roer alles goed door
  4. pureer de bloemkoolroosjes samen met de kaas, voeg naar smaak peper&zout toe
  5. schep de zuurkool en de bloemkoolpuree om&om in laagjes in een ovenschaal met als bovenlaag de puree
  6. voor een lekker krokant laagje, verdeel je wat boterkrullen over de schaal en strooi er wat geraspte oude kaas over
  7. zet de zuurkoolschotel nog 15 á 20 minuten in de oven

Deze zuurkool schotel met bloemkoolpuree is lekker, gezond én bevat veel minder koolhydraten  dus helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!