Stoofvlees maak je meestal met rundvlees. Het meest gebruikte vlees voor stoofvlees is het nek- of schoudervlees. Dit is wat taaier en heeft een langere bereidingstijd nodig.

In dit recept voor zomers stoofvlees gebruik je sukade lappen. Nu is stoofvlees eigenlijk een echt winters gerecht. Voor dit zomers stoofvlees gebruik je echter andere groenten dan gebruikelijk is voor stoofvlees. Dat maakt het tot een echt zomers stoofvlees

Ingrediënten voor het zomers stoofvlees:

  •  750 gr sukade lappen
  • 1 ui
  • ½ winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 8 eetl. olijfolie of 100 gr boter
  • blik gepelde tomaten
  • 300 ml rode wijn (of water 😉)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • ½ eetl gedroogde oregano
  • ½ thl zout
  • 100 gr ontpitte, zwarte olijven
  • een handje verse basilicum
stoofvlees in de zomer

Bereiding van het zomers stoofvlees:

  1. snipper de ui, de winterwortel en de bleekselderij
  2. bak de groenten 3 min. in de olijfolie of boter, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin
  3. voeg de wijn en tomaten bij het vlees met de laurierbladeren, de takjes tijm, gedroogde oregano en ½ theelepel zout
  4. laat het vlees in 2-2 ½ uur zacht gaar stoven, roer af en toe om
  5. let op dat het niet droogbakt! Voeg dan wat extra water of wijn toe!
  6. voeg de laatste 10 minuten de zwarte olijven toe
  7. haal de laurier en tijm uit de saus en maak op smaak met zout&peper en een toefje verse basilicum

Dit zomers stoofvlees is erg lekker én hartstikke gezond én het helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!