Ingrediënten:

Eiwit:  zalmfilet, 400 gram zwarte bonen uit pot, 1 à 2 ansjovisfilets op olijfolie

Groenten: andijvie, ui, dille, 1 teen knoflook, citroen

Verder: 2 el olijfolie, peper, 2 el kappertjes, roggecracker

zalm kruidenkorst

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180ºC
2. Rasp de schil van een halve citroen
3. Hak dit samen met de dille, knoflook en de roggecracker grof in een keukenmachine
4. Roer er de olijfolie door en breng op smaak met wat peper
5. Verdeel het mengsel over de zalm en plaats deze tien minuten in de oven
6. Snipper in de tussentijd een ui
7. Verwarm een pan met olie en fruit de ui
8. Snijd de andijvie grof en bak deze op hoog vuur
9. Spoel de zwarte bonen af en doe ze in de pan bij de andijvie
10. Hak ook de ansjovis grof en roer hem samen met de kappertjes door de andijvie
11. Serveer samen met de zalm en garneer met de partjes citroen

Zaterdag-magazine

Deze zalm met kruidenkorst is heerlijk én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!