Marineren……doe jij het weleens zelf?
Meestal koop je je vlees of vis of kip al gemarineerd. Dat heeft ook een reden: marineren wordt m.n. gedaan om vlees of vis of kip malser te maken!
Een basis marinade bestaat daarom meestal uit een vet (olie meestal), een zuur (azijn, citruszuur of wijn) en smaakmakers (kruiden, specerijen, knoflook).
Idealiter marineer je het vlees of de kip 24 uur van tevoren, zeker bij bbq vlees en kippenvleugeltjes minimaal 12 uur. Korter van tevoren marineren is ook mogelijk, maar dan is de smaak duidelijk minder
In dit recept voor zalm in een Oosterse marinade gebruiken we de volgende ingrediënten:
Ingrediënten voor de Oosterse marinade (2 personen):
– Sap van ½ citroen
– 4 eetlepels sojasaus
– een bos- of lente uitje
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 teentje knoflook

Bereiding van de zalm in oosterse marinade:
- vermeng het sap van een halve citroen met 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels olijfolie, 1 gesnipperd lente uitje en een geperst teentje knoflook
- marineer je zalm in deze Oosterse marinade een uurtje voor de maaltijd
- zet de zalm vervolgens – inclusief de marinade – in een ovenschaal in de oven voor 15/20 min op 180 graden
TIP: deze zalm in een oosterse marinade is heerlijk om te serveren met een portie roerbakgroenten:
prei, rode ui, taugé, paksoi, bieslook en verschillende soorten champignons
Deze zalm in een oosterse marinade is hartstikke gezond én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…