Als je aan je  vlees, vis of groenten een smaak toe wilt voegen of het wat malser wilt maken, kun je het marineren.
De basis van een marinade is meestal een olie. Daar voeg je diverse smaken aan toe, in deze zalm in oosterse marinade is het sojasaus, citroensap en een teentje knoflook.
Belangrijk voor het marineren is het product een aantal uren in de marinade te laten staan. De smaak trekt er dan heerlijk in.
Marineren wordt vaak gedaan met toevoeging van zure vloeistoffen, bijvoorbeeld citroensap of een droge witte wijn. Het zuur zorgt voor een malser textuur van bijv. je vlees

Ingrediënten voor de zalm in oosterse marinade:

  • 2 zalmmoten (een zalmmoot per persoon)
  • sap van ½ citroen
  • 4 eetlepels sojasaus
  • bos/lente ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
ZALM IN OOSTERSE MARINADE

Bereidingswijze:

  1. vermeng het sap van een halve citroen met 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels olijfolie, 1 gesnipperd lente uitje en een geperst teentje knoflook
  2. marineer je zalmmoot in deze oosterse marinade, ongeveer een uurtje voor de maaltijd
  3. zet de zalm vervolgens (inclusief de marinade)  in een ovenschaal in de oven voor 15/20 min op 180 graden

Heerlijk om de zalm in oosterse marinade te serveren met een portie roerbakgroenten naar keuze:
prei, rode ui, taugé, paksoi, bieslook en verschillende soorten champignons

Deze zalm in oosterse marinade is heerlijke, gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!