In dit recept is wortel met kipgehakt de basis voor de burger, gekruid met ras-el-hanout kruiden. Samen met de zoete wortelsmaak zorgt dit voor een aparte burger!
Een burger heet oorspronkelijk ‘hamburger’ en is een broodje met een plak rundergehakt en komt uit de Duitse stad Hamburg. Een burger is een schijf lekker gekruid (runder-) gehakt, die wordt gebakken of gegrild op hoog vuur en geserveerd op een rond broodje.
Van dit basis recept zijn er eindeloos veel varianten. Je kunt je eigen favoriete ‘burger’ maken: varieer met het soort gehakt, met de kruiden, met de grootte en met de bijgerechten

Ingrediënten:

Eiwit: (kip)gehakt

Groenten: wortelen

Verder: fijngemaakte roggecracker
ras-el-hanout kruiden
peper&zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de wortelen in dunne slierten met een spirelli en doe ze in een ovenschaal
  2. Giet er flink wat olijfolie over en hussel alles goed door elkaar zodat elke wortelsliert onder de olijfolie zit
  3. Zet ze een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, of tot de wortelen halfgaar zijn
  4. Doe alles in een grote kom: het gehakt, de ras el hanout, het roggemeel en de wortelslierten en kneed met je handen tot alles één geheel vormt
  5. Maak er burgers van en bak ze op een matig vuur ongeveer 6 minuten aan elke kant bruin

>> Deze wortel-kipgehakt burgers zijn zowel warm als koud heerlijk om te eten!

Dit recept voor wortel-kipgehakt burger én de afbeelding komen uit het nieuwe boek van Pascale Naessens: “Puur Pascale 2”

Dit recept voor wortel-kipgehakt burger helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!