Dit recept voor een ‘witvis ovenschotel’ is afkomstig uit het boek “Puur genieten” van Pascale Naessens, een aanrader als je zoekt naar recepten voor gezonde voeding!
Ingrediënten:
Eiwit: stevige witvis, bijv kabeljauw, zeebaars of dorade (zonder graten)
Groenten: 15 kl trostomaatjes, groenten naar keuze, bijv. witlof
Verse kruiden: peterselie, dille, koriander
Verder: 2 limoentjes, 1 teen knoflook, 4 el (kokos)melk, olijfolie

Bereidingswijze:
- meng de kokosmelk met het sap van 1 limoen en een scheut olijfolie, peper&zout en de fijngesnipperde knoflook
- hak de kruiden fijn en halveer de tomaatjes, snijd de andere limoen in plakjes
- neem een vuurvaste schaal en leg er het eerste deel van de vis in, strooi hierover een deel van de kruiden en een deel van het sausje
- ga zo verder en eindig met de kruiden en het sausje
- leg de tomaatjes en de plakjes limoen eromheen
- ongeveer 30 min in de oven garen op 180 gr
Dit recept én de afbeelding zijn beiden uit het boek “Puur” van Pascale Naessens
Deze witvis schotel smaakt super én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…