Witte bonen

Witte bonen koop je gedroogd, in blik of glas of vers. Witte bonen uit pot of blik bevatten evenveel vitamines en mineralen als andere varianten en zijn ze dus net zo gezond en kant&klaar! Witte bonen kunnen warm of koud gegeten worden. De smaak is niet echt heel sterk waardoor ze heel gemakkelijk in een salade of soep kunnen worden toegevoegd, zoals in dit recept voor een wittebonendip

Een lekker vegetarisch recept deze wittebonendip. Een gemakkelijke en gezonde lunch voor op je werk, die je heel goed al de avond van te voren klaarmaakt, lekker makkelijk als je ’s ochtends minder tijd hebt.
De wittebonendip doet het ook prima als gezonde hap op je verjaardagsfeestje!

Ingrediënten:

Eiwit: witte bonen

Verder: 1 citroen, olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 el tahin, ¼ tl gemalen komijn, ½ tl zout, 1 el bladpeterselie, peper&zout naar smaak toevoegen

Voor een extra bite kun je een 1 el zonnebloem- of pijnboompitten toevoegen aan de wittebonendip

wittebonendip

Bereiding:

  1. verhit een grillpan en snijd de citroen doormidden, besmeer de snijkanten met olijfolie, rooster de snijkanten 3-4 min en laat ze 5 min afkoelen
  2. doe de uitgelekte bonen in de keukenmachine met de tahin, knoflook, komijn en zout, 2 el olijfolie en 1 el sap van gegrilde citroen
  3. mix alles tot een zalf achtige massa
  4. rooster de zonnebloem- of pijnboompitten en roer ze met de peterselie door de bonenpuree
  5. breng de wittebonendip op smaak met peper&zout
  6. schep de dip in een kom en lepel er wat olie en citroensap over

>> deze wittebonendip is lekker met een krokante roggecracker, reepjes komkommer, bleekselderij of andere dipgroenten naar keuze

Deze wittebonendip is lekkere, gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!