Voedingscoach

/Voedingscoach

Voedingscoach Berdina helpt jou afvallen!

Voedingscoach Berdina: Gezond zijn en zolang mogelijk gezond blijven, dat is mijn missie! Voor mij geen diëten; daar geloof ik niet meer in. Als voedingscoach heb ik de afgelopen jaren geleerd dat gezonde voeding de basis vormt voor een gezond leven. Het is goed om je bewust te worden van wat je eet en wat eten met je doet!

Ook ik heb in de afgelopen 25 jaar mijn lijf ontelbare keren onderworpen aan allerlei diëten: Weight Watchers, Lady Line, Atkins, Sonja Bakker, South Beach, Dukan. Bij al deze diëten ligt de focus op minder eten en honger lijden en hierdoor afvallen. Er is nauwelijks aandacht voor de verschillen in voedingsstoffen, noch voor de kwaliteit van de voeding en al helemaal niet voor de gevolgen in je lichaam.

Op mijn 46ste raakte ik in de overgang en die was heftig: vooral ‘s nachts veel opvliegers met een chronisch gebrek aan slaap als gevolg. Gecombineerd met een drukke, stressvolle baan resulteerde dat enkele jaren later in een gigantische lichamelijke burn-out. Ik kwam uiteindelijk in een afslankstudio terecht met als doel: afvallen e weer lekker in mijn vel zitten. Stap voor stap kreeg ik steeds meer kennis over voeding, over wat voeding met je lichaam doet en wat voor invloed dat weer heeft op je psyche. Met uiteindelijk resultaat: ik zat weer lekker in mijn vel en besloot dat ik andere mensen wilde gaan helpen met een gezondere levensstijl, lichamelijk en geestelijk.

Wil je ook gezond afvallen? 

Maak een vrijblijvende afspraak!

Bewust van de rol die voeding speelt

Mijn opleiding tot voedingscoach leerde me met name de verschillen in voeding: wat zijn koolhydraten, wat zijn eiwitten, wat zijn vetten? Ik werd me bewust van de rol die voeding speelt, wat doet mijn lichaam goed, welke voeding breekt mijn lichaam juist af. Ik ontdekte welke functie hormonen in je lichaam vervullen, wat de gevolgen zijn als die niet in balans zijn.

Sinds 2008 werk ik als voedingscoach in mijn eigen praktijk en begeleid ik dames en heren naar een slanker, strakker en gezonder lichaam.
Enkele jaren geleden heb ik kennis gemaakt met het Persoonlijk Voedingsplan van Metabolic Balance. Dit plan wordt geschreven op basis van je bloed- en gezondheidswaarden met als doel je hormoonbalans te herstellen en zo af te vallen.

Ik heb zelf ondervonden hoe krachtig dit ‘persoonlijk voedingsplan’ helpt om gezond af te vallen: In 5 maanden tijd was ik mijn overgewicht kwijt! Maar liefst 18 kg eraf. Ik sliep daarnaast veel beter, mijn overgangsklachten verdwenen en ik kreeg veel meer energie! Met dit plan blijft je gewicht stabiel, ook al neem je af en toe iets extra’s.

Met een persoonlijk voedingsplan leer ik je welke voeding je kan eten om je lichaam in balans te houden en hoe jij een gezonde levensstijl kan krijgen. Ik begeleid vele mensen met hun afvaltraject en zorg ervoor dat we samen de kilo’s eraf krijgen en lekker in ons vel zitten!

Preventief een gezonde levensstijl

Veel mensen wachten met een gezonde levensstijl tot ze een klachten krijgen of daadwerkelijk veel overgewicht hebben. Nadat men de gevolgen ondergaat van overgewicht (diabetes, hart- en vaatziekten etc.) besluiten ze een traject bij FiguurNatuur te starten. Hier ben ik uiteraard erg blij mee en ik wil zoveel mensen mogelijk helpen met een gezondere levensstijl. Ik hoop uiteindelijk te bereiken dat mensen preventief, voordat ze klachten krijgen, bij mij aankloppen om gezamenlijk een gezondere levensstijl te behalen. Voorkomen is altijd beter dan behandelen!

Laat je inspireren door de deelnemers die gezond afvallen met het Persoonlijk Voedingsplan!

Succesverhaal Laura

In Succesverhaal Laura vertelt Laura haar succes: Geen overgewicht - wel ongelukkig met mezelf… In korte tijd was ik veel aangekomen… zomaar ;-(( Ik kan niet zeggen dat ik extreem dik was. Ik had eigenlijk [...]

Succesverhaal Bettine

In 'succesverhaal Bettine' vertelt Bettine over haar succes: Al heel wat jaartjes veel te zwaar Het werd tijd! Na heel wat jaartjes veel te zwaar te zijn geweest, was ik het helemaal beu. Maar… wat [...]

Succesverhaal Jeannette

In haar succesverhaal vertelt Jeannette: Ik had ‘last’ van verschillende kwaaltjes: Psoriasis darmklachten slecht slapen vaak moe paar kilootjes teveel… Psoriasis Met name voor de psoriasis heb al van alles geprobeerd: zalfjes, lichttherapie, pillen… Het [...]