Mosselen worden meestal gekweekt in de Waddenzee of Oosterschelde, soms uit Engeland en Ierland. Mosselen worden gekweekt van mosselzaad dat op zee gevangen wordt. Na 1,5 tot 2 jaar worden de mosselen opgevist en ontdaan van eventueel aanhangende schelpen, de draden worden afgeknipt, vervolgens worden ze gewassen, verpakt en gekoeld verkocht, soms ook wel gekookt, gepaneerd en gefrituurd of gemarineerd.

Mosselen

  • Mosselen  bevatten  (zoals de meeste andere schaaldieren) relatief veel cholesterol
  • Mosselen  bevatten relatief weinig vet, vooral weinig verzadigde vetzuren veel meervoudig onverzadigde n-3 vetzuren waaraan gunstige effecten op hart- en vaatziekten worden toegeschreven!
  • Mosselen bevatten veel mineralen, fosfor, ijzer, koper, seleen, jodium en vitaminen o.a. vitamine B en foliumzuur
  • Mosselen zijn voor je gezondheid niet het probleem…wel de frieten en sausjes die erbij worden gegeten. Wil je op een gezonde manier mosselen eten, maak ze klaar met veel groenten en maak er bijvoorbeeld mosselsoep van!

Ingrediënten:

Eiwit: mosselen, stukjes witvis of andere vis naar keuze

Groenten: prei, venkel, knoflook, selderie

Verder: een visbouillonblokje, peper & zout, enkele blaadjes van de maggi plant

mosselen

Bereiding:

  1. snijd alle groente fijn
  2. fruit de knoflook 1 minuut in een beetje olie
  3. voeg water, de gesneden groenten en de witvis toe en breng alles aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken
  4. maak op smaak met peper & zout en evt een blokje visbouillon
  5. kook ondertussen de mosselen apart gaar
  6. schep de soep in een bord en voeg de mosselen toe, met of zonder schelp

Vissoep met mosselen is heerlijk én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!