De naam kebab van dit recept viskebabs met tzatziki komt oorspronkelijk uit het Perzisch en betekent gebakken vlees.
Kebab
Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Kebab is standaard gemaakt van kalfsvlees tenzij u vraagt om kip kebab. In dit recept voor viskebabs met tzatziki heb ik gekozen voor vis. Varieer naar eigen smaak met witvis, garnalen, zalm…
Tzatziki
Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht, dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, geraspte komkommer en olijfolie. Vaak worden er ook kruiden zoals dille, peterselie of munt aan toegevoegd.
Ingrediënten viskebabs:
Eiwit: vis naar keuze, bijv. garnalen, dikke stukken zalm, koolvis, kabeljauw
Verder: 2 eetl citroensap, ½ eetl Italiaanse kruiden, 1 eetl olijfolie
Ingrediënten tzatziki:
½ komkommer, 150ml Gr. yoghurt, 1 teen knoflook, 1 thl verse dille, ½ eetl olijfolie
Bereiding viskebabs:
1. steek de stukken vis of garnalen aan de spiesen, duw ze goed tegen elkaar
2. klop het citroensap met de kruiden, wat verse peper&zout en 1 eetl olijfolie tot een marinade
3. bestrijk de spiesen met de marinade en gril ze in 6-8 min gaar op de bbq of in de grillpan; keer de spies pas om als die vanzelf loslaat
4. leg de spiesen op een bord en serveer met tzatziki:
Bereiding tzatziki:
1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, schraap de zaadjes eruit, dep de stukken goed droog en maak er hele kleine blokjes van
2. Meng in een schaal de komkommer met de yoghurt, knoflook, dille, de Italiaanse kruiden en een ½ eetl olie en serveer de tzatziki saus bij de viskebabs
Bron recept en afbeelding: De Fitchef
Dit recept voor viskebab met tzatziki is heerlijk én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…