Ingrediënten:

Eiwit: kipfilet (gekookt voor de bouillon)

Groenten: venkel, bleekselderij, ui,

Verder: olijfolie, 2 teentjes knoflook, ½ theelepel venkelzaad, evt enkele  blaadjes verse lavas (maggiplant)

venkel

Bereiding:

  1. verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur, voeg de ui en een snufje zout toe en laat rustig 10 minuten fruiten
  2. voeg de knoflook, het venkelzaad en de lavas toe en fruit dit een paar minuten mee
  3. doe de venkel en de bleekselderij in de pan, zet het vuur hoger en bak de groenten omscheppend een paar minuten
  4. doe de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  5. leg een deksel op de pan en draai het vuur laag, laat de soep zachtjes een half uur trekken
  6. pureer het geheel met een staafmixer (voeg voor een gebonden soep een scheut kookroom of crème fraiche toe)
  7. voeg de kleingesneden kipfilet toe
  8. maal wat verse peper& zout op de soep en garneer met een takje groen van de venkel of bleekselderij

Zoek jij hulp bij gezond eten en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!