Ingrediënten:

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kilo tomaten, 2 etl olijfolie, 1 thl gedroogde oregano, ½ thl gedroogde tijm, peper&zout, 1 thl sambal, 8 blaadjes verse basilicum

tomatensaus

Bereiding:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook of hak hem fijn, verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook
  2. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de oregano en tijm toe in de pan.
  3. Breng het mengsel aan de kook en laat rustig een half uur sudderen met de deksel op de pan, of tot de saus dik genoeg is
  4. Pureer de saus met een staafmixer of in een blender zodat deze lekker smeuïg wordt
  5. Breng op smaak met peper&zout en sambal
  6. Voeg als allerlaatste de verse basilicumblaadjes toe

>> Deze tomatensaus kan ook in de oven:

Leg de ui, knoflook, tomaten en kruiden in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, rooster 45 minuten in het midden van de oven op 180°C

>> probeer deze saus eens met verse courgetti pasta

Deze lekkere tomatensaus kun je bij veel gerechten gebruiken én deze tomatensaus helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!