Deze Thaise kippensoep met paksoi is een heerlijke verse soep met een oosterse bite!

Hoe bereid je paksoi:

  • paksoi bladeren behoren er vers en stevig uit te zien, de stengels wit en stevig zijn en vooral geen zachte plekken
  • paksoi snijden: wees tijdens het snijden alert op kleine beestjes… er kunnen nog wel eens rupsen of andere kleine diertjes inzitten. Snijd een klein stukje van de onderkant van de paksoi weg zodat de stelen los komen te zitten. Zo kun je heel makkelijk elk blad even goed bekijken, wassen in repen snijden: begin bij de witte steel en snijd de hele paksoi incl. het blad
  • paksoi bereiden: paksoi kun je koken of even kort wokken; niet te lang zodat de paksoi nog een beetje knapperig blijft

Ingrediënten:                                                                  

Eiwit:  kipfilet in reepjes  

Groenten: 1 struik paksoi, taugé, 3 bosuitjes, 1/2 rode peper in ringetjes

Verder: 1 liter kippenbouillon, soyasaus

kippensoep

Bereidingswijze:

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook
  2. Snijd het wit van de paksoi in reepjes van een halve cm, het groene in dunne sliertjes
  3. Schep het wit van de paksoi, de kip en de rode peper in de bouillon en laat zachtjes 10 minuten koken
  4. Tauge erbij en laat de soep nog 2 minuten doorkoken
  5. Op smaak brengen met een eetlepel soyasaus
  6. Op het laatst de bosuitjes en het groen van de paksoi toevoegen

Deze Thaise kippensoep is lekker, gezond én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!