Succesverhalen

/Succesverhalen

Deze kanjers gingen je voor!

Dagelijks help ik mensen te werken aan een gezond gewicht en een gezonde levensstijl. Onderstaand vind je de succesverhalen* van deze kanjers terug! Laat je inspireren!

#FiguurNatuur

FiguurNatuur: Natuurlijk afvallen zit IN gezonde voeding!

Figuur Natuur staat voor gezond afvallen, goed in je vel zitten en natuurlijke voeding. Ieder mens is uniek en vraagt om een unieke benadering: het Persoonlijk Voedingsplan,  afgestemd op jouw unieke bloed – en gezondheidswaarden, met als doel je hormoonbalans te herstellen.

Meld me aan voor een gratis intake!
412, 2017

Succesverhaal Maartje

Lees hier het succesverhaal van Maartje, die geleidelijk in gewicht aankwam hoewel ze een gezond eetpatroon had, dacht Maartje

Geleidelijke gewichtstoename

De laatste jaren had ik te kampen met geleidelijke gewichtstoename, hoewel ik best een gezonde levensstijl had, dacht ik. Wat ik echter ook probeerde, afvallen lukte niet… sterker nog ik bleef maar aankomen en werd steeds ongelukkiger

Hormoonhuishouding verstoord

Ik raakte er meer en meer van overtuigd dat mijn stofwisseling en/of hormoonhuishouding verstoord waren, maar ik wist niet wat ik hieraan kon doen.

Metabolic Balance

Via een kennis werd ik gewezen op de Metabolic Balance methode en de praktijk van Leny. Na maanden twijfelen toch maar eens contact opgenomen en een afspraak gemaakt voor een intake. Hoewel ik gelijk het vermoeden had dat dit weleens iets voor me zou kunnen zijn, duurde het een paar weken voordat ik besloot om ervoor te gaan. Afspraak gemaakt, bloed laten prikken en binnen een week had ik een boekwerk met mijn persoonlijk voedingsplan en aanvullende informatie

balans gevonden

Ander patroon

Ik koos een goed moment om te beginnen (na eerst nog een korte vakantie), maar ik zag er wel tegenop. De regels vroegen toch wel een ander patroon dan ik gewend was.

De knop omgezet

Ik heb de knop echter omgezet en ben aan de gang gegaan, strikt volgens plan, dus zonder gesjoemel, alcohol etc. En wat bleek, het ging eigenlijk gelijk heel goed, met als beloning resultaat. En echt honger had ik niet, waarschijnlijk door het uitgebalanceerde plan!

Wekelijks een consult

In het begin had ik wekelijks een consult met Leny, voor een behandeling, om te wegen maar ook om mijn vragen te stellen.
Naarmate ik langer bezig was, planden we steeds meer tijd tussen de afspraken. Wegen deed ik tussendoor thuis niet, dus het was elke keer spannend. Gelukkig bleven de kilo’s en centimeters afnemen!

Succesverhaal Maartje

Uiteindelijk was ik binnen drie maanden twaalf kilo kwijt, één kilo meer dan mijn streven: mijn succesverhaal!

Balans gevonden

En nu, drie maanden later, heb ik mijn balans gevonden:

  • ik ben nog steeds op gewicht
  • ik zit veel lekkerder in mijn vel!
  • ik houd me nog steeds zoveel mogelijk aan mijn programma
  • als het een keer niet lukt (en dat komt toch wel geregeld voor) dan doe ik daar ook niet moeilijk over en
  • ik geniet extra!
  • de darmklachten, waar ik vroeger nogal eens mee te kampen had, zijn verleden tijd…

Kortom, ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet en een methode heb gevonden dat bij me past!

Zoek jij ook hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
2610, 2017

succesverhaal Hellen

In succesverhaal Hellen vertelt Hellen dat ze meteen een klik had met Leny: “We houden allebei van puur natuur eten, niets uit zakjes en pakjes en doosjes! Dus daar was ik erg blij mee. Geen rare voedingsmiddelen of pillen of supplementen, nee gewoon lekker en vers eten!

Gezin eet mee

Ik heb de bloedtest laten doen, zodat duidelijk werd welke voeding het beste bij mij past. Het Persoonlijk Voedingsplan van Metabolic Balance is super, je kunt lekker eten én mijn gezin eet gewoon met mij mee! Soms maak ik wat extra rijst of pasta of een aardappeltje voor ze, soms niet

Geen dieet

Op een gegeven moment viel ik jammer genoeg niet meer af. Dat is me vaker overkomen en dat is ook de reden dat ik ook nooit een dieet wil volgen! Met een Persoonlijk Voedingsplan krijg je geen dieet, het is een goede weg om gezond te leren eten en dat is voor iedereen een aanrader. En op een gegeven moment moet je tevreden zijn met hoe en wie je bent…

training met de bodyformer

Training met de bodyformer

Daarnaast vond ik de training met de bodyformer erg prettig. Je ontspant terwijl je lichaam druk aan het werk is, het stimuleert je lichaam extra om afvalstoffen af te voeren; ik moest altijd meteen naar het toilet als de behandeling klaar was;-))

FiguurNatuur is een mooie praktijk en Leny  is een super fijne begeleider,

Groetjes Hellen

Zoek jij ook hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
1207, 2017

Succesverhaal Peter

Langzaam word je dikker

Je stopt met roken en geleidelijk komen de kilo’s er aan, langzaam word je dikker, althans dit was zo in mijn geval.
Natuurlijk komen die kilo’s er niet vanzelf aan…
Je wordt wat ouder,  je ziet zelf ook wel dat je langzaam wat dikker wordt,  je broeken worden een maatje groter en dan nog eens een maatje…
Je krijgt reacties zo van ‘nou nou Peter’ en je wuift ze weg met  “goed gereedschap hangt onder een afdak” maar in je binnenste denk je verdorie… ik word langzaam dikker!

Aan de  ‘lijn’

Daar moet ik toch eigenlijk wel iets aan doen, denk je bij jezelf. Je vrouw gaat aan de lijn en je doet voorzichtig wat mee: jawel, ik aan de lijn!
Maar het resultaat laat op zich wachten. De jaren verstrijken en op een moment kom je bij de dokter…

Bloedwaarden te hoog

De dokter  stelt voor  om mijn bloedwaarden eens te checken. Dat is even schrikken: een aantal bloedwaarden zijn te hoog:  mijn bloeddruk is aan de hoge kant, de cholesterol is wat te hoog en de suiker zit ook wat hoog.
Dus er gaan heel wat belletjes rinkelen. Je zegt tegen jezelf: nu ga ik er wat aan doen!
Maar helaas…. ook dan lukt het niet om af te vallen, hooguit een paar kilo die er vervolgens ook weer zo aan komen…

Anders leven – anders eten

Eind vorig jaar kwam ik een vriend tegen en die was behoorlijk afgevallen. Nu praten wij mannen daar niet zo graag over, maar ik vroeg hem hoe hij dat geflikt had.
Hij noemde Leny van FiguurNatuur en vertelde over het voedingsplan  en hoe het voedingsplan werkt …….én dat hij er niet veel moeite had met “anders leven – anders eten”
Dat sprak mij wel aan, want ‘anders’ is bij mij ook een stopwoordje, ik doe nog al eens wat anders of ik rij anders ( maar nooit verkeerd ;-))

Peter voor de start

Succesverhaal Peter: kilo’s eraf, bloeddruk omlaag en op gewicht blijven op vakantie

Eind 2016 trok ik de stoute schoenen aan en maakte een afspraak met Leny. Van haar kreeg ik een duidelijk verhaal te horen wat mij aansprak. In het voedingsplan komt naar voren dat ik bepaalde producten wel en sommige beter niet kon eten.
Ik ben begonnen in januari 2017 en geleidelijk vielen de kilo’s er af. Én het minder, het anders eten viel mij enorm mee!

Bloeddruk omlaag

Na enige weken constateerden we zelfs dat mijn bloeddruk omlaag ging! Op advies van Leny  ben ik toen naar de dokter gegaan, heb hem verteld van het voedingsplan én dat mijn bloeddruk nu inmiddels aan de lage kant was.
De dokter was positief over het plan en belangrijker: ik moest maar eens voor een periode stoppen met de bloeddruk pillen, die ik al jaren slikte. Ik ben na 4 weken weer gecontroleerd en nu inmiddels geheel gestopt met de pillen voor de hoge bloeddruk!

Op gewicht blijven op vakantie

Inmiddels zijn we ook op vakantie geweest, waar ik n i e t s  te kort ben gekomen! Wel heb ik de weegschaal meegenomen om mijn gewicht in de gaten te houden én een keukenweegschaaltje om alles af te wegen. Tijdens de vakantie was er 1 kg bij gekomen, dus dat viel erg mee.

17 kilo eraf in 5 maanden!

Peter - 17 kilo eraf

Peter – 17 kilo eraf

Ook in de weekenden doe ik nog al eens anders 😉 maar ondanks dat is mijn gewicht in 5 maanden met 17 kg afgenomen!
En ik voel mij er ook een stuk prettiger bij. Binnenkort krijg ik weer mijn jaarlijks onderzoek en ben ik benieuwd naar de resultaten, maar ik zie het met vertrouwen tegemoet!

Het plan werkt, ik heb natuurlijk wel eens trek tussendoor, maar feitelijk valt het enorm mee. In mijn geval helpen een glas water en soms een handje noten. In het weekend doen we het weer wat anders, maar daarna moet dat kilootje er weer af. Leny nog bedankt voor je adviezen,

Groet Peter

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
1506, 2017

Succesverhaal Lianne

In Succesverhaal Lianne vertelt Lianne het volgende:

Voedingsadviezen

Begin mei  heb ik afscheid genomen van Figuur Natuur: 10 kg lichter én een nieuwe manier van eten aangeleerd. Hoe ik dat heb gedaan?
Op 2 januari ben gestart met detoxen en vanaf dag 1 heb mij strikt aan de voedingsadviezen gehouden. Geen honger gehad! Wel een dosis creativiteit nodig gehad, m.n. voor de lunch die ik dagelijks mee naar het werk nam. De besloten Facebookpagina van Metabolic Balance is hierbij wel een goede ideeënbron!

Nieuw eetpatroon

De kilo’s gingen er in een aardig rap tempo af en op een gegeven moment merk je dat het nieuwe eetpatroon “het nieuwe normaal” wordt

Afwegen

Wat voor mij de grootste eyeopener was is het consequent afwegen van alle producten. In het verleden heb ik diverse diëten gedaan en dan denk je op een gegeven moment dat je het wel weet hoeveel je mag hebben. Nou niet dus….ook nu nog steeds weer toch wat van mijn bord afhalen omdat ik teveel heb opgeschept.

weegschaal

Doel bereikt

Eind april had ik mijn doel bereikt: 10 kilo eraf!

En  nu (weer bijna 2 maanden verder) kan ik vertellen dat de gewichtsafname stabiel is gebleven. In het weekend sjoemel ik een beetje om op maandagochtend weer het normale voedingspatroon op te pakken.

Succesverhaal

Ik ben zo blij dat mijn gewicht prima is nu, ik voel mij goed, mijn huid ziet er prima uit en ik laat het niet gebeuren dat de kilo’s er weer aan gaan komen! Dit is echt mijn succesverhaal!

Voor diegene die nog twijfelen, begin eraan als je echt voor 100% de knop om kunt zetten, houd je strikt aan je persoonlijk voedingsadvies en niets staat jouw gewichtsafname nog in de weg!!

Groet, Lianne

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
1406, 2017

Succesverhaal Irma

Buikpijn klachten

In succesverhaal Irma vertelt Irma over haar buikpijn klachten.
“Al vanaf kinds af aan heb ik buikpijn klachten. Jarenlang is dit door de artsen afgedaan als een veel voorkomend probleem bij vrouwen: een spastische darm…

Toen eind 2014 mijn klachten erger werden en een darmonderzoek noodzakelijk was, bleek mijn dikke darm voor 30 cm ontstoken te zijn en ben ik gediagnosticeerd met de chronische darmziekte Colitis Ulcerosa.
Dit was een grote schok maar tegelijkertijd een opluchting omdat ik eindelijk de oorzaak wist van mijn buikpijn klachten.
Heel wat ontstekingsremmers en prednison later heb ik de opvlamming onder controle gekregen

Stress

Toch sukkel ik met mijn darmen vooral het afgelopen jaar maar wat aan, wat natuurlijk weer heeft gezorgd voor de nodige extra medicijnen. Kenmerkend voor het veroorzaken van een opvlamming in mijn dikke darm is stress…
Ik kon dan ook niet anders om met mijn 4 dagen drukke baan, hbo-deeltijdopleiding, bijbaan in de horeca en de instelling geen gezellige gelegenheid te willen missen, ik moest wat gas terug nemen!

gezonde voeding: bommetjes gezondheid!

Voeding – Schijf van 5

Mijn mdl-arts (maag-, darm-, leverarts) gelooft vast in de schijf van 5. Zijn advies luidt: je voeding goed afwisselen en je komt er wel…nou niet dus!
Doordat ik in contact kwam met Leny van FiguurNatuur ben ik erachter dat dit voor mij niet geldt, je kunt zoveel met meer voeding!

Persoonlijk voedingsplan

Zo kreeg ik van Leny mijn eigen ‘persoonlijke voedingsplan’ onder ogen: m.n. alle suikers en snelle koolhydraten werden geschrapt. De eerste paar dagen was het wel even afzien, ik was echt aan het afkicken van al de suikers die ik gewend was te eten!
Daarnaast eet je 3x per dag, je mag tussen de maaltijden 5 uur lang niets te eten! Ik wist niet hoe ik de dag moest doorkomen zonder mijn onmisbare kleine snackmomentjes tussendoor.

Maar al gedurende de eerste week merkte ik dat ik meer energie kreeg en nog belangrijker, geen opgeblazen gevoel meer in mijn buik en geen buikpijnklachten!

Gezonde voeding voor mijn lichaam

Soms met frisse tegenzin ben ik groentes gaan proberen die ik normaal links laat liggen in de supermarkt. Pastinaak en mierikswortel bijvoorbeeld, ze bleken superlekker te zijn! Ik mis het brood niet, daarvoor in de plaats eet ik nu roggecrackers; nog nooit zo’n lekkere luchtige cracker op.
Ik heb in het begin wel moeite gehad met het Hasta la Pasta afscheid, maar tegenwoordig vervang ik pasta door courgette-slierten en dat is ook écht een heerlijke aanrader! Gezonde voeding kan ook gewoon heel lekker zijn!

Al met al ben ik blij dat ik met behulp van Leny erachter ben gekomen dat je absoluut heel veel kunt met het aanpassen van je voedingspatroon. Ik zal altijd mijn ontstekingsremmers moeten blijven slikken, maar een stoelgang van om de 5 dagen naar iedere dag bewijst dat er wel degelijk verschil bestaat

Succesverhaal Irma

Mijn persoonlijk voedingsplan is voor echt een succesverhaal! Ik hoop dan ook dat ik andere mannen/vrouwen met Colitis Ulserosa of spastische darmen hiermee kan motiveren om aan de slag te gaan met gezonde voeding die past bij jouw lichaam!

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
2205, 2017

Succesverhaal Colette

Sceptisch

In succesverhaal Colette vertelt Colette dat haar mond open viel van verbazing toen ze in dec 2016 haar vriendin weer eens sprak. Die was maar liefst 20 kg afgevallen!
Enthousiast vertelde haar vriendin over haar persoonlijk voedingsplan en natuurlijk was ze ook supertrots dit mooie resultaat.
“Normaal gesproken ben ik nogal sceptisch over dit soort afval programma’s, maar toen kon ik er niet meer omheen. Dit werkt gewoon. Zelf was ik niet echt veel te zwaar, maar het kostte me veel moeite om op gewicht te blijven. Ik sleep mezelf dan ook 2x per week naar de sportschool om toch niet aan te komen. En daar had ik dus niet zoveel zin meer in…”, vertelt Colette.

Bloedanalyse

In januari 2017 ben ik begonnen bij Leny. Uit de bloedanalyse kwam o.a. naar voren dat ik een tekort had aan vitamine D, daar heb ik vitamine D druppels voor gekregen. Ik vond het heel fijn dat je bloed op allerlei vlakken wordt nagekeken. Toch wel heel belangrijk en je kunt er veel informatie uit krijgen.

Even schrikken

Het was wel even schrikken op het moment dat ik mijn voedingsplan zag, dat was even anders dan ik gewend was: ander eten en andere hoeveelheden. Leny legt alles prima uit en met vragen kun je altijd bij haar terecht. Na de 2 detoxdagen ben ik met mijn persoonlijk voedingsplan aan de slag gegaan.

water

Ik ben heel tevreden als ik de spiegel kijk

Ik ben heel tevreden, in totaal ben ik 7 kg afgevallen, dat is voor mij genoeg. Mijn kleding past weer prima en ik ben heel tevreden als ik de spiegel kijk. Het eten vind ik nog steeds heel lekker. Het is smaakvol en gezond. Het is eigenlijk geen afval programma maar een manier van leven. Af en toe zondigen en dan weer terug naar de basis en zo blijf je op gewicht!

Zonder sporten en zonder honger

Bij het programma van Leny wordt afgeraden om de eerste weken intensief te sporten. “Jippie!”, dacht ik, dat vond ik absoluut niet erg. En nu blijf ik mooi op mijn gewicht…..en dat allemaal zonder sporten en zonder honger te lijden!

Een bijkomend voordeel

Een bijkomend voordeel is dat je huid er echt veel beter uit gaat zien, waarschijnlijk door het water drinken, de gezonde vetten en de vitaminen die je binnen krijgt

Blij met het programma

Ik ben erg blij met mijn programma! Ik zal de rest van mijn leven plezier hebben van mijn persoonlijk voedingsplan, omdat ik nu precies weet welke gezonde voeding goed voor me is! Ik ben supertrots op mijn succesverhaal!

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
305, 2017

succesverhaal Marjolijn

Succesverhaal – ook voor mij?

Al eerder heb ik pogingen gedaan om af te vallen, niet bepaald een succesverhaal voor mij. Meestal was er na enkele maanden niets meer van over van mijn succesverhaal en zaten de kilo’s er weer aan;-((

Persoonlijk voedingsplan – is dat wel iets voor mij?

Via goede bekenden kwam ik in aanraking met het “persoonlijk voedingsplan” van Figuur Natuur. Is dat wél iets voor mij?
Ik was een beetje jaloers en ook behoorlijk sceptisch over de succesverhalen die ik las op de site van FiguurNatuur.
Wat mijn kennissen erover vertelden, klonk echter wel goed… Maar ik kon dat niet zomaar aannemen, ik wilde eerst eens even kijken wat dat persoonlijk voedingsplan bij hun deed.
Ik wilde ook graag met eigen ogen zien hoe dat persoonlijk voedingsplan in zijn werk gaat. En vooral ook wat het plan precies inhoudt. En ik had ook vragen zoals: is het wel te doen, is het ook vol te houden? Wat mag je dan wel en wat niet eten?

Meer energie – minder kilo’s

Enkele weken later hoorde ik enthousiaste verhalen: dat het plan goed vol te houden was en nog belangrijker: zij hadden veel meer energie en de kilo’s vlogen eraf!

blauwe bessensmoothie

Lichamelijke klachten

Nooit gedacht dat bepaalde voedingsmiddelen zo’n grote invloed kunnen hebben op je lijf, dat je er zelfs lichamelijke klachten van kunt krijgen…
Want lichamelijke klachten had ik wel: Ik was al lange tijd heel erg moe, mijn stoelgang was erg wisselend en mijn overtollige kilo’s zaten me echt in de weg. Ik besloot een afspraak te maken.
Na dit kennismakingsgesprek met Leny werd ik nog enthousiaster en was ik ervan overtuigd dat dit voor mij ging werken!

Even ‘slikken’

Toen ik echter na een week MIJN persoonlijk voedingsplan kreeg – op basis van MIJN bloedwaardes – was het wel even ‘slikken’: heel veel voedingsmiddelen die ik lekker vind en vaak eet, stonden niet op mijn lijst ;-((
Ook mijn vitamine D gehalte was enorm laag! Vandaar dat ik altijd zo moe was en dat het maar niet over ging. Leny had er een prima supplement voor wat ik meteen mee kreeg

Andere voeding

Ik moest dus echt andere voeding gaan leren eten, andere voeding gaan proberen die ik nooit eerder gegeten had. Dat was even wennen, aan de smaak, aan de bereiding, aan het anders boodschappen doen…
Na de detox-fase, om het lichaam helemaal te reinigen en te ontdoen van alle “verkeerde” voedingsmiddelen, ben ik meteen gestart met de “strenge fase” van mijn persoonlijk voedingsplan. En dat ging meteen heel goed! Ik ben ‘eten’ veel meer gaan waarderen. Ik kan nu echt genieten van elke hap die ik neem. En met de recepten van Leny is er volop variatie mogelijk met mijn persoonlijk voedingsplan

Succesverhaal – ook voor mij!

In totaal ben ik 13 kilo afgevallen en ik voel me een stuk fitter. Het is, ook voor mij, een echt succesverhaal!
Ik vind het ideaal dat ik altijd “terug kan pakken” op mijn persoonlijk voedingsplan. Het is een plan wat ik de rest van mijn leven kan blijven doen; door de week houd ik me volledig aan mijn voedingsplan en in het weekend laat ik het wat meer vieren.
Doordat ik er zo flexibel mee om kan gaan, werkt het voor mij perfect!

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
2304, 2017

succesverhaal Floortje

Buikpijn – al jarenlang

In ‘succesverhaal Floortje’ vertelt Floortje: “Al jaren lang liep ik rond met heel veel buikpijn. Ik heb alle middeltjes geprobeerd. Ook de dokter kwam steeds uit op een ‘spastische darm’. Er hielp helemaal niks tegen deze buikpijn klachten… Ik kon niet meer genieten van eten

kwark dip voor lekkere gevarieerde voeding

Buikpijn vrij

Ik had al eerder met Leny van FiguurNatuur gesproken over mijn buikpijn en over de aften die ik altijd in mijn mond heb. Ik stelde het echter steeds uit, doodsbang voor het bloedprikken, al is het dan in je vinger…
Uiteindelijk heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en daar ben ik elke dag weer blij om!
Door mijn persoonlijk voedingsplan goed te volgen, ben ik bijna compleet buikpijn vrij én heb ik géén last meer van aften in mijn mond!
Daarnaast ben ik een aantal kg kwijt, ik merk dat ik veel meer energie heb en weer een regelmatige stoelgang.

Veranderingen in het eetpatroon

Floortje vertelt dat ze zich door de week best streng aan haar voedingsplan houdt, te meer ook omdat dan de klachten uitblijven! Alleen in het weekend doet ze af en toe een drankje en een chippie 😉
Ze eet geen ‘gewoon’brood’ meer, maar roggecrackers. Ook geen sinaasappels of mandarijnen meer, waardoor waarschijnlijk de aften ook verdwenen zijn!
Floortje en haar vriend Robbert eten beiden heel weinig vlees, veel vaker kiezen ze voor vis of kip of geitenkaas. Floortje mist het vlees niet echt, terwijl ze dat bijna dagelijks at…
Tot slot: “Voor mij is het persoonlijk voedingsplan een écht succesverhaal! Ik sta nog steeds verbaasd wat voor effect de juiste voeding dus kan hebben op je lichaam en op je gezondheid. Ik raad het daarom ook iedereen van harte aan!”

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
2304, 2017

Succesverhaal Robbert

Kilo’s afvallen

Ongeveer een jaar geleden besloot ik dat  ik graag wat kilo’s af wilde vallen. Ik ben niet zo heel groot en die kilo’s zaten me in echt in de weg, zeker bij het voetballen!
Succesverhaal Robbert begint bij zijn vriendin Floortje. Zij was al eerder bij FiguurNatuur geweest omdat ze diverse lichamelijke klachten had. Die zijn zo goed als verdwenen sinds ze eet volgens haar persoonlijk voedingsplan. Voor Robbert was het dan ook duidelijk dat hij zelf ook op deze manier aan de slag wilde gaan om die kilo’s af te vallen!

Bewust worden van goede voeding

Het mooie van een persoonlijk voedingsplan is dat je je bewust wordt van goede voeding. Je merkt vanzelf aan de reacties van je lichaam welke voeding wel en welke voeding niet goed is voor je lichaam.
Ik wilde graag een aantal kilo’s kwijt en dat is hartstikke goed gelukt. Verder heb ik ook veel meer energie en ik zit lekkerder in mijn vel. Ik ben dan ook heel blij dat ik in contact ben gekomen met FiguurNatuur. Leny als voedingscoach én haar voedingsplan zijn voor iedereen een aanrader!

makreel salade

een jaar verder

Inmiddels is Robbert ongeveer een jaar verder en het gaat hartstikke goed.
Robbert vertelt: “Ik blijf redelijk eenvoudig op mijn huidige gewicht en dat is mooi natuurlijk!
Door de week heen houd ik me goed aan het schema, in het weekend is dat wat moeilijker, dan zijn er wel wat ‘sjoemel’momenten!

Veranderingen in mijn eetpatroon

De belangrijkste veranderingen in mijn eetpatroon: ‘gewoon’ brood heb ik definitief vervangen door de roggecrackers.
Verder zijn kaas en melk niet meer te vinden in onze koelkast. Als je het niet in huis hebt, mis je het ook niet. We voelen ons beiden beter zonder, dus dan maak je graag andere, gezondere keuzes!”

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
802, 2017

Succesverhaal Katrien

Professionele begeleiding

Afgelopen jaar had ik -eindelijk- het besluit genomen om de strijd aan te binden met mijn overgewicht en ik was op zoek naar een programma wat bij mij past. Een vriendin van me was bij FiguurNatuur in behandeling. Ze was vol lof over het persoonlijk voedingsplan en de professionele begeleiding die zij had gekregen. En ik was een beetje jaloers op hoe goed zij er nu uitzag….

Mijn persoonlijk voedingsplan

Na me eerst verdiept te hebben in de website, maakte ik – heel nieuwsgierig geworden – een afspraak voor een intake gesprek. Leny van FiguurNatuur maakte me zo enthousiast dat ik meteen aan de slag wilde. Al na één week kon ik daadwerkelijk met MIJN persoonlijk voedingsplan aan de slag!

Afvallen met Leny

Kilo’s minder in korte tijd

In korte tijd was ik al heel snel een aantal kilo’s kwijt. Ik kon het bijna niet geloven, maar het is ons – Leny en mij – gelukt. Ik had niet voor mogelijk gehouden dat ik met zo weinig moeite zo gemakkelijk af zou vallen. Geen honger, geen trek in zoet, veel energie en slapen als een marmot, mijn huid straalt en ik voel me gewoon veel gezonder….geweldig!

Veel succes Leny en hopelijk kun je nog veel mensen helpen! Je bent een aanrader!

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

Katrien, 2016

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
702, 2017

Succesverhaal Carlijn

Zo weinig energie…

Al een hele poos had ik echt zo weinig energie, vertelt Carlijn. Ik werd ’s morgens moe wakker en had geen puf om op te staan. Dat is absoluut geen prettig gevoel. Daarnaast had ik bijna dagelijks last van mijn darmen, veel buikpijn, een opgeblazen gevoel…

FiguurNatuur

Een vriendin tipte mij om de website van FiguurNatuur eens te lezen en met name het gedeelte over het persoonlijk voedingsplan. Ik werd behoorlijk getriggerd en heb me meteen aangemeld voor een intake gesprek met Leny. Ik was erg benieuwd of ze mij ook zou kunnen helpen, want ik vond zelf dat ik al behoorlijk gezond at…

Verkeerde voeding

Leny luisterde naar mijn klachten en legde me vervolgens heel duidelijk uit dat die klachten heel vaak veroorzaakt worden door ‘verkeerde’  voeding. Wat voor het ene lichaam prima voeding is, kan bij een ander klachten veroorzaken. En die klachten kunnen heel divers zijn: de opgeblazen buik, slecht slapen, gebrek aan energie, acne, migraine, PMS….

avocadodressing

Persoonlijk voedingsplan

Het klonk zo logisch wat ze vertelde én ik had natuurlijk die positieve verhalen van mijn vriendin gehoord, dus heb ik meteen een afspraak gemaakt om ook een persoonlijk voedingsplan te laten samenstellen.
Al binnen een week lag mijn persoonlijk voedingsplan voor me klaar! Leny heeft het plan samen met mij besproken en ik kon aan de slag

10 consulten

Gelukkig hoefde ik het verder niet alleen te doen, want de eerste de beste avond had ik natuurlijk al wat vragen, gelukkig mocht ik haar altijd appen. Elke week sprak ik Leny weer tijdens de 10 consulten die je krijgt om deze nieuwe leefstijl tot een gewoonte te maken. Ze helpt je met je persoonlijke voedingsplan, ze geeft adviezen, ze helpt je goede keuzes te maken en heeft een heleboel lekkere, gezonde recepten!

Resultaat

Ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik ben mijn overtollige kilo’s kwijt én mijn klachten zijn zo goed als verdwenen! Door middel van je persoonlijke voedingsplan leer je wat goed is voor jouw lichaam. Hierdoor zit ik veel beter in mijn vel, heb ik veel meer energie en het zorgt in mijn geval voor een betere nachtrust

Carlijn 26 jaar

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
2711, 2016

Succesverhaal Erica

Ik heb iemand nodig!

Succesverhaal Erica vertelt over Erica die na de zomervakantie dacht ik: “Ik heb iemand nodig die me helpt….
Elke foto die van me gemaakt was tijdens mijn vakantie vond ik vreselijk en ik keek ook liefst zo weinig mogelijk in de spiegel. Mijn kleding zat niet lekker meer, een kast vol maar niks dat me paste…”

Persoonlijk Voedingsplan

Een collega die er zelf echt prachtig uitzag, gaf mij dé oplossing.  Ze was zelf dit voorjaar 20 kilo afgevallen bij FiguurNatuur en ze straalde! Ze vertelde mij dat ze een Persoonlijk Voedingsplan heeft, voor haar op maat gemaakt op basis van haar bloedwaarden.

watermeloenpizza

Gewone voeding die de rest van mijn gezin ook eet

Ik heb meteen een afspraak gemaakt en een week na het intake gesprek lag mij eigen Persoonlijk Voedingsplan al klaar. De eerste 2 dagen zijn streng en het koken met de voedingsmiddelen die je mag is even wennen. Maar daar helpt Leny je bij door heel veel goeie en leuke adviezen en recepten te geven. Zij weet wat lekker eten is 🙂
Al na twee weken vond ik het allemaal vanzelf gaan, na de eerste week heb ik ook nooit meer honger gehad. Eigenlijk vind ik het heel leuk om te koken met ingrediënten die je gewoon overal kunt krijgen, maar waar je nooit zo aan dacht. Ik heb twee kinderen en ook dat gaat prima samen. Ik heb nooit twee verschillende dingen gekookt, ik maak gewoon voor hen wat extra ernaast in plaats van door elkaar.

Aanpassing van je eetpatroon

Nu ben ik drie maanden verder én op mijn streefgewicht! Ik ben 10 kilo afgevallen. Ik ben in die drie maanden 4 keer uit eten geweest en heb gewoon regelmatig mijn wijntje gedronken (dat mag eigenlijk niet 😉
Nu ik op gewicht ben, blijf ik het ontbijt en de lunch gewoon zo doen, want dat vind ik veel lekkerder dan wat ik eerst at. Ik zal wat meer gaan variëren met het diner, maar ook niet heel veel.

Het is echt een ideaal dieet omdat het een aanpassing is van je eetpatroon en het bevat geen tijdelijk rare acties die je toch niet vol gaat houden. Ik ben dolblij met mijn huidige gewicht en ik zeg tegen iedereen: DOEN!

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
2410, 2016

Succesverhaal Marleen

Bloedsuikergehalte en cholesterol van Marleen al een tijdje verhoogd…

Na veel wikken en wegen nam ik ruim 4 maanden geleden de stap… het tabblad van Figuur Natuur stond al jaren open op mijn computer, maar telkens weer kwam het er niet van om me aan te melden voor een intake gesprek… tot dit voorjaar:

3 kilo afvallen of medicijnen

Mijn bloedsuikergehalte en cholesterol waren al een tijdje verhoogd en ik werd geadviseerd om af te vallen. Dat lukte mij steeds niet tot de huisarts zei “volgende keer ben je 3 kilo afgevallen of we beginnen met medicijnen”.
Hier schrok ik flink van en dit was voor mij absoluut geen optie!
Geprikkeld door dit ultimatum van mijn huisarts nam ik eindelijk de stap. Ik had een intake gesprek met Leny van FiguurNatuur en eindelijk ben ik eraan begonnen om nu echt eens werk te maken van het afvallen.

Meer energie en complimentjes

Het was niet altijd gemakkelijk, zeker niet in het begin maar met de woorden van mijn huisarts in mijn achterhoofd hield ik vol. Ik voelde mij week op week beter, energieker en kreeg veel complimenten uit mijn omgeving: ik zag er fris en gezonder uit.

Peptalk en gewichtsafname

Langzaamaan begon ik uit te kijken naar mijn wekelijkse consult bij FiguurNatuur: de training met de bodyformer, het wegen en meten en de goede adviezen van Leny. Vooral die peptalk en de gestage gewichtsafname deden goed, maakten het gemakkelijker om vol te houden.  Als ik na een bezoek buiten stapte, ging ik er weer vol goede moed tegenaan.

Ik ben overtuigd!

Na een volgende controle was de huisarts heel tevreden, zowel over de bloeduitslagen als het gewicht en raakte ook ik overtuigd dat het voor mij met een Persoonlijk Voedingsplan van FiguurNatuur mogelijk was om af te vallen én om je gezondheid positief te beïnvloeden. Je leest het altijd in tijdschriften, je hoort het in je omgeving en artsen vertellen erover, maar nu pas ben ik overtuigd dat het echt zo werkt. Dat je door middel van het aanpassen van je eetpatroon je een stuk beter kunt voelen in je lichaam!
Nu nog volhouden want het gewicht houden is moeilijker dan afvallen. Gelukkig kan ik altijd terugkijken in mijn persoonlijk voedingsplan.

Dankjewel Leny!

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
scampies
1810, 2016

Succesverhaal Sascha – 1 jaar later

Sascha – 1 jaar later

Met mij (én mijn man)  gaat het – 1 jaar later – nog steeds goed!
Medio augustus 2015 ben ik met mijn Persoonlijk Voedingsplan begonnen en ik heb middels dit programma mijn voedingswijze rigoureus omgegooid, we zijn beiden alle overtollige kilo’s kwijt geraakt en hebben er heel veel energie voor terug gekregen!
Af en toe wijk ik eens af, maar dat gebeurt niet vaak. En als ik thuis ben in het weekend, maak ik iets  extra lekkers klaar, dan nemen we soms een sjoemelmaaltijd.
Door de week hou ik me gewoon aan…ja…aan wat eigenlijk? Het is voor mij al zo ‘normaal’ dat ik niet eens meer weet hoe het voor die tijd was!

Nog steeds op gewicht

Inmiddels is het oktober 2016. Ik ben nog steeds op gewicht en ik voel me hartstikke fit. Ik zit tussen de 75 en 76 kilo –  ik weeg mezelf 1 keer per week. Ik voel precies als ik soms  wat teveel heb gegeten, of als ik iets heb gegeten, wat gewoon niet   “lekker in mijn lijf zit “

Vertrouwen in mijn eigen lichaam

De paniek om aan te komen zoals ik die vroeger altijd had, is volledig weg. Ik vertrouw  nu op mijn lichaam en z’n herstellend vermogen. Mijn stofwisseling is immers goed “ ingeregeld” nu.
Ik heb mezelf een 1 jaar gegeven om over te schakelen en te kijken of ik het zou volhouden en wat het resultaat zou zijn. Zou het wel blijvend zijn, was ook een belangrijke vraag.
Dat is dus gelukt! Dit nieuwe eten – wat al lang  niet ’ nieuw’ meer is inmiddels – is gewoon dagelijkse ‘kost’ geworden voor mij en mijn man.

Gezond eten op reis

Ook tijdens het vele reizen wat wij doen, is gezond eten geen enkel probleem. Vaak worden  van de ‘norm’ afwijkende eetgewoonten als moeilijk ervaren,  maar ik vind het soms nog eenvoudiger dan thuis: ik zeg precies wat ik wel en niet wil eten en het wordt voor me  gedaan, heel relaxed hoor! Die luxe heb ik het thuis niet want daar moet ik het zelf regelen, haha! Maar thuis is het wel het lekkerste, dat dan weer wel! Als we samen  thuis komen na een zakenreis, zegt mijn man vaak: “En? Gaan we vanavond weer lekker “ons eten“ eten?”

ananas met chocolade

Recepten

Inmiddels heb ik al een behoorlijke map met recepten verzameld. Alles wat ik heb gemaakt vanaf dag 1 heb ik uitgeprint, aangepast met m’n eigen bevindingen en commentaar en in een map bewaard. Op het eerste gezicht een ongeorganiseerde bende, maar zo makkelijk! Echt Top, als ik even geen inspiratie heb, want daar hebben we allemaal wel eens last van, blader ik er even doorheen en maak een keuze.

ipv gerechten

En ik blijf actief jagen op nieuwe recepten. Ik kook van hetgeen ik op voorraad heb in de koelkast; ik heb altijd veel verschillende groenten. Vroeger dacht ik altijd in  ‘gerechten’.  Nu ben ik creatief en ik heb inmiddels zoveel ervaring dat ik zelf ook creatieve  en super lekkere combinaties verzin. Het is gewoon een 2e natuur geworden. Voedsel weggooien, wat vroeger aan de orde van de dag was, gebeurt nooit meer!
En af en toe iets lekkers bakken of koken voor in het weekend inzake  de verwennerij is prima en relaxed. En kan ook heel gezond zijn!

Balance

Zoals altijd met veel zaken, is het sleutelwoord BALANCE. Het is allemaal  geen Rocket- science.
Als je de media en de voedselindustrie moet geloven ligt dat allemaal heel ingewikkeld, maar ik vind dat klinkklare onzin.
Zij hebben andere prioriteiten, namelijk heel erg veel geld verdienen door ons de verkeerde dingen laten eten, de verkeerde dingen te  produceren, totdat we er (bijna letterlijk) bij neervallen!

Gezondheid

Mijn man is inmiddels bijna een jaar van de cholesterol pillen af en heeft zijn huisarts in verbazing achtergelaten. Alle waarden zijn prima. Ook hij blijft prima op gewicht. Voor hem is het matigen in de porties een enorme trigger geweest om kilo’s te verliezen, gecombineerd met ECHT gezond  en gevarieerd eten, maar het is hem glansrijk gelukt!
Dank je wel Leny. Je hebt me vorig jaar enorm ondersteund met recepten en mailtjes en gefungeerd als “ klankbord“ – geheel vrijblijvend – en dat heb ik als zeer prettig ervaren!
Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
1007, 2016

Succesverhaal Miriam

Slijtage aan de knie: afvallen!

In succesverhaal Miriam vertelt Miriam dat ze al een hele poos last van had van haar knie: “De orthopedist constateerde slijtage aan mijn knie en gaf me het advies om af te vallen. Via de huisarts kwam ik bij een diëtist terecht. Haar aanpak bleef echter zonder succes.
Op een dag zag ik een enthousiast bericht van een van mijn studenten via Facebook over “Figuurnatuur”. Na op de website alles gelezen te hebben, nam ik contact op met Leny, de voedingscoach van FiguurNatuur.

Zonder moeite en zonder honger ben ik al 12 kg kwijt

Haar eerste advies vond ik al meteen aantrekkelijk: geen (tarwe-)brood… Als Spaanse ben ik niet gewend om boterhammen te eten, dus ik vond het erg fijn om gezonde alternatieven te krijgen, zodat ik gezond kan eten met veel variatie. Zonder moeite en zonder honger ben ik inmiddels al 12 kg kwijt! Ik kan met de rest van mijn gezin mee eten en de kids vinden het lekker om groenten te eten!

zalmsalade

Ik ben niet op dieet

Ik heb mijn doel nog niet bereikt, maar ik ga gewoon zo verder. Leny geeft me goede tips en lekkere recepten die ik kan maken voor de hele gezin. Ik heb niet het idee dat ik op dieet ben, het is meer het denken over gezond eten en de kilo’s vliegen weg. Ook mijn knieklachten zijn niet verdwenen, maar de pijn is beduidend minder!

Dank je wel Leny, Je bent echt een aanrader!

Miriam Moranwww.hispanizate.com
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer
2205, 2016

Succesverhaal Lieske

Afvallen met veel etentjes….

Lieske wilde heel graag een aantal kilo’s afvallen, omdat ze niet meer lekker in haar vel zat. Na een onderzoek op internet “afvallen in Breda”  kwam ze gelijk op de site van FiguurNatuur terecht.

Lieske vertelt:”Ik werd meteen dermate getriggerd dat ik gelijk een afspraak heb gemaakt met Leny Hereijgers, de voedingscoach van FiguurNatuur. Na het informatieve en gezellige intake gesprek was ik helemaal enthousiast geworden. Meteen een afspraak gemaakt voor de bloedanalyse en al binnen een week had ze mijn Persoonlijk Voedingsplan  voor me klaar! Ik ben meteen begonnen en had al direct resultaat!

en weekendjes weg….

Eigenlijk een heel verkeerde tijd! Het was net in de periode voor kerst en mijn partner en ik hadden voor de kerstdagen nog een paar dagen naar Londen gepland.

Toch heb ik de dagen buiten de reis en de Kerst het voedingsplan gevolgd en was ik 8 kilo in totaal afgevallen! Dat vond ik best nog wel knap van mezelf. Echter, zonder de stimulerende en professionele hulp van Leny was dit overigens nooit gelukt.

wijntje kaasje

Op gewicht blijven

Momenteel houd ik mijn gewicht op peil door de adviezen van Fase 4 van mijn Persoonlijk Voedingsplan zo goed mogelijk toe te passen. In het weekend is het natuurlijk lastiger, want dan hebben we nog steeds etentjes met vrienden of we gaan weekendjes weg. Maar door op de doordeweekse dagen strenger voor mezelf te zijn, kan ik goed op gewicht blijven en mijn gezondheid in balans houden.

Al met al ben ik heel tevreden over het resultaat bij FiguurNatuur en over het coachingstraject van Leny: ik ben binnen ’n aantal maanden het nodige gewicht kwijt geraakt én ik weet nu precies wat ik doen moet als er toch weer ’n kilootje teveel aanzit! Alleen jammer dat ik het nu zonder de massagematras van Leny moet doen!

Leny bedankt!

Zoek jij hulp bij gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer

Load More Posts

Wil jij ook weer lekker in je vel zitten?

Meld je aan voor het Persoonlijk voedingsplan!

Meld me aan!