Huidproblemen – slechte stoelgang – moe – slapeloosheid – migraine

In november 2017 ben ik gestart bij Leny van Figuur Natuur, vertelt Thea in haar succesverhaal. Ik heb geen problemen met mijn gewicht, maar wel vaak  huidproblemen, een slechte stoelgang en vaak last van moeheid, slapeloosheid en migraine.

Alle klachten zijn nu zo goed als verleden tijd!

Een mooi, blij en dankbaar resultaat dankzij mijn Persoonlijk Voedingsplan van Metabolic Balance methode en van Leny met haar lieve begeleiding. Alle klachten zijn zo goed als verleden tijd!
Tijdens de sessies voel je je echt welkom bij Leny, krijg je goede uitleg, goede adviezen en ik kan nu nog steeds terecht voor een vraag met een belletje of appje.

Vraagtekens – nieuwsgierig – sceptisch

Eerder had ik al wel wat gelezen over deze voedingsmethode, maar ik had er ook de nodige vraagtekens bij. Verder was ik heel nieuwsgierig naar deze methode en ik stond er ook behoorlijk sceptisch tegenover, gaat dit me dan wél helpen?

Na het zoveelste ongemak en weer een bezoek aan de dermatoloog, heb ik toch de “stoute schoenen” aangetrokken, heb ik Leny gemaild en haar gevraagd om advies.

Te veel suikers – te weinig eiwitten – te weinig gezonde vetten

Na het intake gesprek ging het balletje al snel rollen: mijn bloed werd onderzocht en op basis daarvan werd mijn persoonlijke voedingsplan opgesteld. Zelf dacht ik eigenlijk dat ik al heel gezond  eet en een gezonde levensstijl heb,  maar dat viel me toch wel wat tegen, gezien de uitslag.
Ongemerkt kreeg ik teveel suikers binnen, te weinig eiwitten en te weinig gezonde vetten.
Ook mijn vitamine D was te laag, daarom kreeg ik druppels pure vitamine D extra.
Dit alles had ik echt niet verwacht, ik was verbaasd.

groente smeerkaas

groente smeerkaas

Nieuwe eetgewoonte – volle yoghurt en kwark – nieuwe voedingsmiddelen

De eerste weken moest ik moest erg  wennen aan de nieuwe eetgewoontes, maar dit ging al snel naar wens. Wel even wennen aan de vetten en oliën,  ook aan volle yoghurt en volle kwark maar daardoor wordt alles gewoon veel lekkerder en gezonder!
Ook de hoeveelheden groenten, fruit, aardappelen, rogge (brood) werden aangepast, geen tarwe producten, wel zaden en pitten. Dit was even wennen allemaal maar ging me heel goed af en nog steeds.

Wat sporten en bewegen betreft is voor iedereen belangrijk natuurlijk maar dat was en is geen probleem. Ik zwem heel veel en verder maak ik samen met mijn man veel lange wandeltochten.

Momenteel klachtenvrij – geen moment spijt !

Momenteel, juni 2018,  heb ik een hele gezonde huid, weinig hoofdpijn, veel meer energie, beter slapen en de stoelgang gaat steeds beter. Momenteel ben ik klachtenvrij!
Een bijkomend voordeel was dat ik onbedoeld zo’n 5 kilo ben afgevallen en ik blijf nu op dit gewicht.

Tot nu toe helemaal happy, geen moment spijt gehad van mijn keuze en van de nieuwe voeding/levensstijl.
Dus lieve lezers, als je twijfelt, gewoon doen,

liefs Thea

Zoek jij ook hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer