Sascha – 1 jaar later

Met mij (én mijn man)  gaat het – 1 jaar later – nog steeds goed!
Medio augustus 2015 ben ik met mijn Persoonlijk Voedingsplan begonnen en ik heb middels dit programma mijn voedingswijze rigoureus omgegooid, we zijn beiden alle overtollige kilo’s kwijt geraakt en hebben er heel veel energie voor terug gekregen!
Af en toe wijk ik eens af, maar dat gebeurt niet vaak. En als ik thuis ben in het weekend, maak ik iets  extra lekkers klaar, dan nemen we soms een sjoemelmaaltijd.
Door de week hou ik me gewoon aan…ja…aan wat eigenlijk? Het is voor mij al zo ‘normaal’ dat ik niet eens meer weet hoe het voor die tijd was!

Nog steeds op gewicht

Inmiddels is het oktober 2016. Ik ben nog steeds op gewicht en ik voel me hartstikke fit. Ik zit tussen de 75 en 76 kilo –  ik weeg mezelf 1 keer per week. Ik voel precies als ik soms  wat teveel heb gegeten, of als ik iets heb gegeten, wat gewoon niet   “lekker in mijn lijf zit “

Vertrouwen in mijn eigen lichaam

De paniek om aan te komen zoals ik die vroeger altijd had, is volledig weg. Ik vertrouw  nu op mijn lichaam en z’n herstellend vermogen. Mijn stofwisseling is immers goed “ ingeregeld” nu.
Ik heb mezelf een 1 jaar gegeven om over te schakelen en te kijken of ik het zou volhouden en wat het resultaat zou zijn. Zou het wel blijvend zijn, was ook een belangrijke vraag.
Dat is dus gelukt! Dit nieuwe eten – wat al lang  niet ’ nieuw’ meer is inmiddels – is gewoon dagelijkse ‘kost’ geworden voor mij en mijn man.

Gezond eten op reis

Ook tijdens het vele reizen wat wij doen, is gezond eten geen enkel probleem. Vaak worden  van de ‘norm’ afwijkende eetgewoonten als moeilijk ervaren,  maar ik vind het soms nog eenvoudiger dan thuis: ik zeg precies wat ik wel en niet wil eten en het wordt voor me  gedaan, heel relaxed hoor! Die luxe heb ik het thuis niet want daar moet ik het zelf regelen, haha! Maar thuis is het wel het lekkerste, dat dan weer wel! Als we samen  thuis komen na een zakenreis, zegt mijn man vaak: “En? Gaan we vanavond weer lekker “ons eten“ eten?”

ananas met chocolade

Recepten

Inmiddels heb ik al een behoorlijke map met recepten verzameld. Alles wat ik heb gemaakt vanaf dag 1 heb ik uitgeprint, aangepast met m’n eigen bevindingen en commentaar en in een map bewaard. Op het eerste gezicht een ongeorganiseerde bende, maar zo makkelijk! Echt Top, als ik even geen inspiratie heb, want daar hebben we allemaal wel eens last van, blader ik er even doorheen en maak een keuze.

ipv gerechten

En ik blijf actief jagen op nieuwe recepten. Ik kook van hetgeen ik op voorraad heb in de koelkast; ik heb altijd veel verschillende groenten. Vroeger dacht ik altijd in  ‘gerechten’.  Nu ben ik creatief en ik heb inmiddels zoveel ervaring dat ik zelf ook creatieve  en super lekkere combinaties verzin. Het is gewoon een 2e natuur geworden. Voedsel weggooien, wat vroeger aan de orde van de dag was, gebeurt nooit meer!
En af en toe iets lekkers bakken of koken voor in het weekend inzake  de verwennerij is prima en relaxed. En kan ook heel gezond zijn!

Balance

Zoals altijd met veel zaken, is het sleutelwoord BALANCE. Het is allemaal  geen Rocket- science.
Als je de media en de voedselindustrie moet geloven ligt dat allemaal heel ingewikkeld, maar ik vind dat klinkklare onzin.
Zij hebben andere prioriteiten, namelijk heel erg veel geld verdienen door ons de verkeerde dingen laten eten, de verkeerde dingen te  produceren, totdat we er (bijna letterlijk) bij neervallen!

Gezondheid

Mijn man is inmiddels bijna een jaar van de cholesterol pillen af en heeft zijn huisarts in verbazing achtergelaten. Alle waarden zijn prima. Ook hij blijft prima op gewicht. Voor hem is het matigen in de porties een enorme trigger geweest om kilo’s te verliezen, gecombineerd met ECHT gezond  en gevarieerd eten, maar het is hem glansrijk gelukt!
Dank je wel Leny. Je hebt me vorig jaar enorm ondersteund met recepten en mailtjes en gefungeerd als “ klankbord“ – geheel vrijblijvend – en dat heb ik als zeer prettig ervaren!
Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer