Verkeerd eetpatroon

Sanne is 1,77 m lang en weegt 81 kg. Ze oogt niet echt dik, maar het ‘blubbert’ en ze is zelf erg ontevreden over met name haar eetpatroon. Dat heeft een geschiedenis: enkele jaren geleden kwam ze (te laat) in het ziekenhuis terecht met een acute blindedarm ontsteking. Ze was enkele weken erg ziek en kon nauwelijks eten verdragen.

Weer terug thuis, woog ze nog maar 58 kg…. Niet echt een gezond gewicht en ze voelde zich er ook absoluut niet lekker bij, ze was de hele tijd duizelig en ze voelde zich erg zwak. In een poging om aan te komen at ze steeds vaker zoete, vette dingen zoals cake, boterkoek, chocolade en ijs….. En inderdaad: haar gewicht ging weer omhoog….en omhoog……en omhoog. Ze bleef maar aankomen, steeds weer een kilootje erbij.

“Ik schrok me wild toen de weegschaal ‘ineens’ doorsloeg naar de 80 kilo! Dat was heel erg schrikken en het zorgde voor het besef dat ik helemaal verkeerd bezig was.  Actie geboden!

Op zoek naar een gezond voedingspatroon

Na  enig speurwerk kwam ik op de website van FiguurNatuur terecht. Wat me meteen aanspreekt, is dat je je leefstijl aan gaat passen én ‘gewoon, lekker en gezond’ kunt eten… Daar ben ik naar op zoek!

watermeloenpizza

Voedingspatroon op basis van je bloedwaarden

Ik was ontzettend nieuwsgierig geworden en maakte op korte termijn een afspraak met Leny, de voedingscoach van FiguurNatuur. In een gezellig en ontspannen gesprek legde ze me de basisprincipes uit van het Persoonlijk Voedingsplan en ze beantwoordde al mijn vragen heel professioneel. Wat mij ook enorm intrigeert is dat in dit plan precies wordt aangegeven welke voedingsmiddelen er optimaal bij mijn lichaam passen op basis van je bloedwaarden. Wauw! Dat is bijzonder!

Ik was meteen helemaal enthousiast en op korte termijn kon ik al terecht om een bloedanalyse te laten doen (slechts enkele druppels uit mijn vingertop;-)) en een week later lag mijn Persoonlijk Voedingsplan al voor me klaar!

Op 10 december 2015 ben ik begonnen met mijn plan. Met name de eerste week was aardig zwaar, ik was helemaal niet gewend aan deze manier van eten. Ik at altijd veel brood en natuurlijk de bekende ‘gezonde’ tussendoortjes…. Ik heb nogal wat hoofdpijn en kou gehad, maar dat hoorde er bij vertelde Leny me, je lichaam wil van allerlei afvalstoffen af en dat zorgt voor deze klachten.

Mijn behoefte naar zoet verdwijnt….

De eerste week ging voorbij zonder dat ik maar iets gesnoept had! Ik was zo trots op mijzelf! De weken daarna ging het steeds beter. Ik merkte ik dat ik steeds minder behoefte heb aan zoetigheid (ECHT WAAR!), ik slaap veel dieper, mijn darmen zijn helemaal tot rust gekomen en ik merk overdag vooral dat ik veel meer energie heb!

Mijn man en kinderen  eten elke avondmaaltijd hetzelfde als ik, ze vinden het lekker! Vooral mijn man heeft ’s avonds geen ‘snaai-trek’ meer en hij vindt het leuk om samen met mij de lekkere en makkelijke recepten van FiguurNatuur uit te proberen.

Zelfs met de kerstdagen hebben we zelf gekookt en heerlijk gegeten, gewoon volgens de regels van mijn plan. Op oudjaarsavond vond ik dat ik – na 3 weken zo goed mijn best te hebben gedaan – wel een oliebol mocht……ik vond hem niet eens lekker en hij heeft de hele avond behoorlijk zwaar op de maag gelegen, zodat ik ook geen enkele behoefte had om iets anders te nemen.

Lekker ontspannen met de bodyformer

bodyformer

bodyformer

Op 11 januari was ik bij Leny voor mijn 4e consult en een fijne behandeling met de bodyformer (die ga ik nog missen als ik straks op gewicht ben, zo heerlijk ontspannend!). De weegschaal werd op slag mijn grootste vriend: in 1 maand tijd van 80,9  naar 74,5 !! Zo trots op mezelf!

Dit motiveert me enorm om op deze manier lekker door te gaan. Ik wil straks 68 kg wegen, ik ben dus al halfweg. Het kost me ook geen enkele moeite meer, ik heb geen honger tussendoor, mijn zoet-trek is weg en ik heb het mountainbiken weer opgepakt. Elke weekend ga ik met mijn vriendin een flinke rit maken, heerlijk!

Ook zo leuk: er lagen nog enkele oude jeans achter in mijn kast die ik niet meer paste… ze kunnen weer dicht!! Zo’n fijn gevoel!!

Gezonde voeding maakt echt verschil

Het is nu half maart, ik ben nu 3 maanden bezig: gewicht: 69,1. Ik ben al 11,8 kg afgevallen! Ik voel mij zoveel energieker en sporten gaat zoveel makkelijker zonder die extra kilo’s! Ik had nooit gedacht dat ‘gezonde voeding’ zoveel zou uitmaken! Nog even dan heb ik mijn streefgewicht van 68 kg….dat ga ik zeker halen!”

Zoek jij hulp bij gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer