Langzaam word je dikker

Je stopt met roken en geleidelijk komen de kilo’s er aan, langzaam word je dikker, althans dit was zo in mijn geval.
Natuurlijk komen die kilo’s er niet vanzelf aan…
Je wordt wat ouder,  je ziet zelf ook wel dat je langzaam wat dikker wordt,  je broeken worden een maatje groter en dan nog eens een maatje…
Je krijgt reacties zo van ‘nou nou Peter’ en je wuift ze weg met  “goed gereedschap hangt onder een afdak” maar in je binnenste denk je verdorie… ik word langzaam dikker!

Aan de  ‘lijn’

Daar moet ik toch eigenlijk wel iets aan doen, denk je bij jezelf. Je vrouw gaat aan de lijn en je doet voorzichtig wat mee: jawel, ik aan de lijn!
Maar het resultaat laat op zich wachten. De jaren verstrijken en op een moment kom je bij de dokter…

Bloedwaarden te hoog

De dokter  stelt voor  om mijn bloedwaarden eens te checken. Dat is even schrikken: een aantal bloedwaarden zijn te hoog:  mijn bloeddruk is aan de hoge kant, de cholesterol is wat te hoog en de suiker zit ook wat hoog.
Dus er gaan heel wat belletjes rinkelen. Je zegt tegen jezelf: nu ga ik er wat aan doen!
Maar helaas…. ook dan lukt het niet om af te vallen, hooguit een paar kilo die er vervolgens ook weer zo aan komen…

Anders leven – anders eten

Eind vorig jaar kwam ik een vriend tegen en die was behoorlijk afgevallen. Nu praten wij mannen daar niet zo graag over, maar ik vroeg hem hoe hij dat geflikt had.
Hij noemde Leny van FiguurNatuur en vertelde over het voedingsplan  en hoe het voedingsplan werkt …….én dat hij er niet veel moeite had met “anders leven – anders eten”
Dat sprak mij wel aan, want ‘anders’ is bij mij ook een stopwoordje, ik doe nog al eens wat anders of ik rij anders ( maar nooit verkeerd ;-))

Peter voor de start

Succesverhaal Peter: kilo’s eraf, bloeddruk omlaag en op gewicht blijven op vakantie

Eind 2016 trok ik de stoute schoenen aan en maakte een afspraak met Leny. Van haar kreeg ik een duidelijk verhaal te horen wat mij aansprak. In het voedingsplan komt naar voren dat ik bepaalde producten wel en sommige beter niet kon eten.
Ik ben begonnen in januari 2017 en geleidelijk vielen de kilo’s er af. Én het minder, het anders eten viel mij enorm mee!

Bloeddruk omlaag

Na enige weken constateerden we zelfs dat mijn bloeddruk omlaag ging! Op advies van Leny  ben ik toen naar de dokter gegaan, heb hem verteld van het voedingsplan én dat mijn bloeddruk nu inmiddels aan de lage kant was.
De dokter was positief over het plan en belangrijker: ik moest maar eens voor een periode stoppen met de bloeddruk pillen, die ik al jaren slikte. Ik ben na 4 weken weer gecontroleerd en nu inmiddels geheel gestopt met de pillen voor de hoge bloeddruk!

Op gewicht blijven op vakantie

Inmiddels zijn we ook op vakantie geweest, waar ik n i e t s  te kort ben gekomen! Wel heb ik de weegschaal meegenomen om mijn gewicht in de gaten te houden én een keukenweegschaaltje om alles af te wegen. Tijdens de vakantie was er 1 kg bij gekomen, dus dat viel erg mee.

17 kilo eraf in 5 maanden!

Peter - 17 kilo eraf

Peter – 17 kilo eraf

Ook in de weekenden doe ik nog al eens anders 😉 maar ondanks dat is mijn gewicht in 5 maanden met 17 kg afgenomen!
En ik voel mij er ook een stuk prettiger bij. Binnenkort krijg ik weer mijn jaarlijks onderzoek en ben ik benieuwd naar de resultaten, maar ik zie het met vertrouwen tegemoet!

Het plan werkt, ik heb natuurlijk wel eens trek tussendoor, maar feitelijk valt het enorm mee. In mijn geval helpen een glas water en soms een handje noten. In het weekend doen we het weer wat anders, maar daarna moet dat kilootje er weer af. Leny nog bedankt voor je adviezen,

Groet Peter

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer