Eigenlijk weet je best wel wat je fout doet, maar een excuus is zo gevonden; wie heeft niet eerder gedacht: “ow vandaag is toch al kapot, morgen begin ik weer opnieuw….”
Nadat ik tot mijn schrik ontdekte dat de weegschaal nu toch echt in de drie cijfers mijn gewicht aangaf kon ik mijn kop niet langer in het zand steken: ik moest wat aan mijn overgewicht gaan doen. Mijn te strakke kleren, het in de weg zitten van mijn eigen lijf, het continue moe en energieloos zijn….. Ik wilde hulp bij afvallen, hulp van een voedingscoach, want alleen kwam ik blijkbaar niet tot gezond afvallen.

Via internet kwam ik bij FiguurNatuur. Leny vertelde enthousiast over het “persoonlijk voedingsplan”, een op maat geschreven eetvoorschrift met fantastische resultaten. Na de intake twijfelde ik onderweg naar huis of ik het wel zou kunnen: geen brood bijvoorbeeld! pffff das best wat voor een broodliefhebber als ik.
De bloeduitslagen (nodig voor het persoonlijk voedingsplan), waren helemaal een stok achter de deur want er waren toch wel een aantal waarden zorgwekkend, net als mijn BMI en vetpercentage… Ik ben daar best van ben geschrokken. Idioot toch dat je als weldenkend mens het ene na het andere excuus voor jezelf blijft verzinnen, maar de feiten logen er niet om…..

Tijd voor actie, tijd voor gezonde voeding, tijd voor gezond afvallen! Tijd voor het begin van mijn succesverhaal:

aubergine tomatensaus

aubergine tomatensaus

Al na een week had Leny mijn persoonlijk voedingsplan voor me klaar. Na 2 dagen detoxen om mijn darmen goed te reinigen, begon ik met de strenge fase. Ik merkte dat je in het begin wat meer voorbereiding nodig hebt om voor de werkdagen alles in huis te hebben en het klaar te maken, maar dat went snel.
De supermarkt wordt veel kleiner, je ben na de vers en koel afdeling al ver klaar! Ik vergat in de eerste twee weken ook regelmatig dat mijn man ook graag wat eet….

Vanaf de eerste week had ik meteen resultaat, dat stimuleert enorm om het vol te houden! Ik ben in 8 weken van 101,2 naar 89 kilo gegaan, hongergevoel heb ik niet gehad, wel merk ik wanneer ik toe ben aan de volgende maaltijd.
Zelfs een weekend buitenshuis, met etentjes buiten de deur, dan nog lukt het om je plan te volgen. Sterker nog: ik viel zelfs na dat weekend nog af. Het gaat uiteindelijk om de keuzes die je maakt.
Ik merk dat ik verander, ik ga anders met mijn maaltijden om, niet meer snel iets tussendoor of zelfs overslaan. Ik ga er rustig voor zitten en ik realiseer me dat ik vroeger eigenlijk idioot grote porties tot me nam.

Ik heb een tomeloze energie teruggekregen, mijn kleren zijn veel losser en mogen al een maatje kleiner én ik voel me goed! Dat is toch wel het aller belangrijkste.
Ik heb met mezelf afgesproken dat ik de strenge fase 2 zo lang mogelijk ga proberen vol te houden, de eerste 12 kilo’s zijn eraf.. maar ik ben er nog niet, ik wil nog even door!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer