Al enige jaren komen er langzaam ieder jaar een paar kilootjes bij. Ouder worden en opnieuw een man in mijn leven levert + 7 kg op. Niet heel veel maar toch te veel voor mij en de kleding in mijn kledingkast. Om deze kilo’s er op eigen kracht af te krijgen, heb ik herhaaldelijk een dieet geprobeerd maar telkens kwam ik niet verder dan – 3kg.

De vakantieperiode en de daarbij behorende bikini’s zijn voor mij een stok achter de deur om begin juli 2014 bij Leny aan te kloppen. Dit op aanraden van een enthousiaste vriendin. Wat mij erg fascineerde is het onderzoek naar de voedingsmiddelen die wel dan niet goed zijn voor jouw lichaam,  aan de hand van je  bloedanalyse. Dit persoonlijk voedingsplan  is iets waar ik mijn hele leven wat aan heb!

De ingrediëntenlijst van voedingsmiddelen die ik mag eten is best lang. Maar helaas ook op bepaald gebied heel klein of er wordt zelfs helemaal niets vermeld, zoals dit mij bij het geval is met vlees…..

Ik ben gelijk met de strenge fase begonnen  en mijn gewicht ging langzaam maar gestaag naar beneden. Iedere week bezocht ik Leny en kreeg ik een training met de bodyformer voor hoofdzakelijk mijn buik.

Het enige wat ik heel moeilijk vind in het dieet is voldoende variatie aanbrengen wanneer je zoals ik niet zo’n goede kok bent. Ik kook graag aan de hand van een recept. Gelukkig heeft Leny een heleboel recepten voor gezonde maaltijden voor je klaar liggen!

Spaanse bonenseop

Spaanse bonenseop

Na 4-5 weken en enkele kleine misstappen later ben ik al op gewicht. Heel snel gegaan dus, zonder honger te lijden. Menig feestje zonder alcoholische versnapering doorgebracht. Dit was soms best een uitdaging, maar alles over voor een beter bikinilijf!

Het is nog wel een uitdaging om op gewicht te blijven.  Na een weekend ‘gewoon’ eten pak ik in de eerste dagen van de week terug naar het strenge regiem, dat is voor mij het beste te volgen. Nu enkele weken later ben ik nog steeds op gewicht en zeker van plan dit zo te houden! Dit wordt mijn succesverhaal!

Leny is echt een steun; wanneer je vragen hebt kun je altijd bij haar terecht en deze vragen worden deskundig beantwoord. Ik zou iedereen die wil afvallen dit voedingsplan aanraden, want  hiermee is volgens mij verantwoord én gezond afvallen heel goed vol te houden! 

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer