Buikpijn klachten

In succesverhaal Irma vertelt Irma over haar buikpijn klachten.
“Al vanaf kinds af aan heb ik buikpijn klachten. Jarenlang is dit door de artsen afgedaan als een veel voorkomend probleem bij vrouwen: een spastische darm…

Toen eind 2014 mijn klachten erger werden en een darmonderzoek noodzakelijk was, bleek mijn dikke darm voor 30 cm ontstoken te zijn en ben ik gediagnosticeerd met de chronische darmziekte Colitis Ulcerosa.
Dit was een grote schok maar tegelijkertijd een opluchting omdat ik eindelijk de oorzaak wist van mijn buikpijn klachten.
Heel wat ontstekingsremmers en prednison later heb ik de opvlamming onder controle gekregen

Stress

Toch sukkel ik met mijn darmen vooral het afgelopen jaar maar wat aan, wat natuurlijk weer heeft gezorgd voor de nodige extra medicijnen. Kenmerkend voor het veroorzaken van een opvlamming in mijn dikke darm is stress…
Ik kon dan ook niet anders om met mijn 4 dagen drukke baan, hbo-deeltijdopleiding, bijbaan in de horeca en de instelling geen gezellige gelegenheid te willen missen, ik moest wat gas terug nemen!

gezonde voeding: bommetjes gezondheid!

Voeding – Schijf van 5

Mijn mdl-arts (maag-, darm-, leverarts) gelooft vast in de schijf van 5. Zijn advies luidt: je voeding goed afwisselen en je komt er wel…nou niet dus!
Doordat ik in contact kwam met Leny van FiguurNatuur ben ik erachter dat dit voor mij niet geldt, je kunt zoveel met meer voeding!

Persoonlijk voedingsplan

Zo kreeg ik van Leny mijn eigen ‘persoonlijke voedingsplan’ onder ogen: m.n. alle suikers en snelle koolhydraten werden geschrapt. De eerste paar dagen was het wel even afzien, ik was echt aan het afkicken van al de suikers die ik gewend was te eten!
Daarnaast eet je 3x per dag, je mag tussen de maaltijden 5 uur lang niets te eten! Ik wist niet hoe ik de dag moest doorkomen zonder mijn onmisbare kleine snackmomentjes tussendoor.

Maar al gedurende de eerste week merkte ik dat ik meer energie kreeg en nog belangrijker, geen opgeblazen gevoel meer in mijn buik en geen buikpijnklachten!

Gezonde voeding voor mijn lichaam

Soms met frisse tegenzin ben ik groentes gaan proberen die ik normaal links laat liggen in de supermarkt. Pastinaak en mierikswortel bijvoorbeeld, ze bleken superlekker te zijn! Ik mis het brood niet, daarvoor in de plaats eet ik nu roggecrackers; nog nooit zo’n lekkere luchtige cracker op.
Ik heb in het begin wel moeite gehad met het Hasta la Pasta afscheid, maar tegenwoordig vervang ik pasta door courgette-slierten en dat is ook écht een heerlijke aanrader! Gezonde voeding kan ook gewoon heel lekker zijn!

Al met al ben ik blij dat ik met behulp van Leny erachter ben gekomen dat je absoluut heel veel kunt met het aanpassen van je voedingspatroon. Ik zal altijd mijn ontstekingsremmers moeten blijven slikken, maar een stoelgang van om de 5 dagen naar iedere dag bewijst dat er wel degelijk verschil bestaat

Succesverhaal Irma

Mijn persoonlijk voedingsplan is voor echt een succesverhaal! Ik hoop dan ook dat ik andere mannen/vrouwen met Colitis Ulserosa of spastische darmen hiermee kan motiveren om aan de slag te gaan met gezonde voeding die past bij jouw lichaam!

Zoek jij hulp bij gezond leven en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer