Te hoge bloedwaarden vragen om actie

Frances was een beetje ontdaan na haar laatste bezoek aan de huisarts….  Ze vertelt: “Tijdens de laatste controle bij de huisarts bleken mijn cholesterol, bloedsuiker en gewicht de grens van toelaatbare waarden te hebben overschreden…..

Medicatie voorkomen

Ik ben nog maar amper 50 jaar en ik wil heel graag proberen om (voorlopig) medicatie te voorkomen, dus moest de knop om.

Ik ben in contact gekomen met Leny Hereijgers van FiguurNatuur uit Breda. Ik had gehoord en gelezen dat ze goede resultaten boekt met behulp van een persoonlijk voedingsplan. Meteen een intake afgesproken, vervolgens bloedgeprikt (uit mijn vingertop gelukkig;-) en al binnen een week had ik mijn eigen plan voor mijn neus liggen!

man en kinderen eten met mij mee

Inmiddels ben ik nu een week aan de slag met mijn Persoonlijk Voedingsplan. Het voedingsplan is duidelijk en goed te doen en ook niet onbelangrijk: het past goed in het dagelijks koken voor het hele gezin: mijn man en kinderen eten met mij mee!

Vandaag ben ik voor de eerste keer op controle geweest: de eerste kilo’s zijn getackeld ;-))

Aanrader voor iedereen!

Griekse boerensalade vol met groene groente!

Week 2:  er is weer een kilo af, ik voel me goed en ik ben fit

Ik kan me heel goed aan de keuzelijst van mijn voedingsschema houden. Dat valt me niks tegen. Het is een beetje ‘zoeken’, omdat ik de eerste twee weken nog geen vet mag gebruiken om mijn vlees of vis te bereiden. De grill, de oven en de braadzak bieden uitkomst én ik maak wat vaker een verse soep!
En wat nog fijner is: ik voel me goed en ik ben fit!

en de courgette noedels

Week 3: uit eten…

Sinterklaas is jarig en ter gelegenheid van zijn verjaardag zijn we uit eten geweest. Ik heb goed op mijn keuzes gelet, maar wel meegedaan. Tijdens de wekelijkse controle bij Leny geeft de weegschaal aan dat er weer een kilo af is!

Recepten voor lekkere en gezonde voeding

Mijn inspiratie met mogelijke gerechtjes raakt een beetje op. Gelukkig heeft Leny talloze recepten ter inspiratie waar ik voorlopig mee verder kan!

Voor onze vriendinnen avond heb een enkele gezonde recepten klaargemaakt om ze kennis te laten maken met mijn ‘nieuwe’ manier van eten.
Ze vonden het geweldig lekker en stiekem zijn ze een beetje jaloers dat ik al 5 kg ben afgevallen, met deze lekkere en gezonde voeding!

Carnaval 2016:   WAUW! IK HEB MIJN STREEFGEWICHT BEHAALD!

Wat ben ik supertrots op dit geweldige resultaat! Ik ben nu 15 kg afgevallen sinds eind september. Mijn persoonlijke voedingsplanloopt als een rode draad door mijn dag. Hebben we een feestje? Doe ik gezellig mee en de volgende dag houd ik me weer netjes aan mijn schema.

Door het weglaten van de dagelijkse boterhammen, aardappelen en pasta krijg ik veel minder koolhydraten binnen. Daardoor heb ik veel meer vat op mijn bloedsuikerspiegel en op mijn gewicht. Ik voel nu zelf aan mijn lichaam als ik teveel snelle suikers heb genomen. Laatst zorgde een croissantje met jam de hele ochtend voor een zweverig, suf gevoel in mijn hoofd en in mijn  lijf; niet prettig….

Eind deze week heb ik een afspraak met de huisarts om mijn suikerwaarden opnieuw te controleren. Ik heb er alle vertrouwen in dat de uitslagen weer dik in orde zullen zijn! Ik houd je op de hoogte 😉

Zoek jij – net als Frances – hulp bij gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer