Jij hoeft toch niet af te vallen?

Ik zag er enorm tegenop om ‘niet meer lekker te kunnen eten..’ , om vaak ‘nee’ te moeten zeggen, om iedere keer te moeten reageren op de opmerking: ‘Jij hoeft toch niet af te vallen…?’

Altijd honger

Aan de andere kant: ik at wel zes boterhammen per dag en een bord pasta in de avond. En dat bij een kantoorbaan! Mijn man Werner at acht boterhammen en dezelfde hoeveelheid pasta en hij is de hele dag lichamelijk aan het werk… En dan nog had ik honger, dus at ik alles op wat los en vast zat, vooral chips ;-(

Spastische darm?

Behalve de eeuwige honger had ik ook veel pijn aan mijn darmen, een stekende pijn die de huisarts benoemt als een spastische darm. Eerst ben ik begonnen met het minderen van koolhydraten, met als resultaat: slanker maar zo slap als een vaatdoek. Dus dat was het ook niet helemaal. En de buikpijn hield aan.

Bloedanalyse

Via Leny werd ik gewezen op de mogelijkheid om eens diepgaander te kijken naar verschillende waarden van je bloed, suiker en hormonen. Ik vond het superspannend, prikje in mijn vinger, bloed naar het lab en vervolgens een lijst met gezonde voeding die bij me zou passen….

avocado eisalade

avocado eisalade

Lekkere keuzes

Tot mijn grote opluchting stonden er veel producten op die ik lekker vind, waar ik mee kan combineren. Het uitgangspunt is: één eiwit per maaltijd, aangevuld met groenten. Daar kon ik wel wat mee.

Detox

Maar eerst kwam het allerspannendste moment: de grote schoonmaak, ofwel de detox… Handjesvol pillen en water, een bakje rijst, een appel. En toiletbezoeken. Dat viel allemaal reuze mee!

Twee weken ben ik vol aan de slag gegaan met mijn Persoonlijk Voedingsplan en in die twee weken ben ik veel centimeters afgevallen! Omdat ik geen ècht overgewicht had maar het meer deed voor mijn eetlust en buikpijn, ben ik na twee weken op een iets soepeler regime overgestapt. En dat hou ik nu aan als mijn dagelijkse eetpatroon.

Koemelk en buikpijn

Een heleboel producten staan niet meer op mijn boodschappenlijst, zoals yoghurt en kaas, want mijn buikpijn blijkt toch voort te komen uit producten van koemelk. Deze hebben plaats gemaakt voor schapenyoghurt en buffelmozzarella. En geen paprika meer! Geen dag gemist. Geen varkensvlees. At ik toch al niet. Maar wel avocado’s, mango’s, lamsvlees, kalkoenfilet, gerookte kip en vis, veel vis (dat at ik van te voren nooit…)

Mijn huid ziet er veel beter uit

Inmiddels ben ik zoveel wijzer dat ik het iedereen om me heen adviseer om met een Persoonlijk Voedings Plan te werken: je ziet er beter uit, je huid doet het beter, je voelt je beter. En je weet zeker dat het een advies is dat voor jou, op maat  is gemaakt. Tuurlijk werken algemene voedingsadviezen ook maar ik geloof niet in handjes druiven, liga’s en evergreens.

Jouw lichaamskenmerken bepalen jouw voeding

Alle afslankprogramma’s hebben een geloofwaardige basis, maar worden niet vergeleken met jouw lichaamskenmerken. Terwijl je door het Persoonlijk Voedingsplan juist effectieve stappen zet door je lichaam blij te maken met gezonde voeding dat het graag lust! En het Plan biedt je houvast voor de toekomst: je weet waar je lichaam goed op teert dus waarom zou je terugvallen op je oude vertrouwde boterham?

Zoek jij hulp bij gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer