Al een paar jaar bezoek ik regelmatig de praktijk van Leny. De behandeling en haar begeleiding doen me goed. Ik was tevreden met mijn gewicht en vond niet dat er sprake van overgewicht was. Okay,  ik paste niet meer in maat 42, maar dat vond ik niet zo erg, tenslotte was ik ook geen 30 meer.  Ik weet de toename van gewicht vooral aan de overgang en de verandering van de hormoonhuishouding. Ik was ook sceptisch, want ik heb in de loop van mijn leven al zoveel diëten gevolgd die allen maar een tijdelijk resultaat gaven, dus ik wilde niet nog verder jojoën.

Pas toen bleek dat mijn suiker en cholesterol begonnen te stijgen, voelde ik de noodzaak om naar mijn voedingspatroon te kijken. Leny vertelde met over gezond afvallen met een persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance, over de voordelen voor mijn gezondheid en hoe eenvoudig dit dieet is in te passen in het dagelijks (gezins-)leven. Aanvankelijk was ik sceptisch, waarom zou dit wel werken dan? Ik had al gemerkt dat ik van brood dik werd. Ik wilde wel gezond afvallen, maar niet ondervoed raken!

Leny wist me te overtuigen dat dit niet zou gebeuren met dit persoonlijke voedingsplan: je mag  juist die producten en hoeveelheden eten die bij je lichaam passen. Op 1 februari 2014 ben ik gestart. Het begin was pittig, maar wel te doen: een kwestie van de knop om en ervoor gaan.

Het lukt me met de tips voor gezond eten om gevarieerde en smakelijke gezonde maaltijden te maken en de ‘tussendoortjes’ achterwege te laten. Dat vond ik in het begin wel raar, omdat ik tot dan toe te horen had gekregen dat de tussendoortjes nodig waren om de spijsvertering op gang te houden.  De basis van de metabolic balance is minder vaak, maar wel lekker en gezond eten.

Door een beenbreuk in maart heb ik weken lang niet kunnen bewegen. Toch ben ik doorgegaan met mijn persoonlijke voedingsplan en ik viel toch wel af, maar iets minder snel. Al met al ben ik heel tevreden met het resultaat. Mijn succesverhaal: in 6 maanden tijd mijn streefgewicht bereikt (-13 kg!)

Nu volgt het moeilijkste deel, het stabiliseren van dit gewicht. Ik weet uit ervaring dat afvallen geen kunst is. Voor mij ligt de uitdaging om nu op dit gewicht te blijven, met de hulp en adviezen van Leny gaat dit me zeker lukken.

Bijgaande foto’s zijn gemaakt in augustus 2013 en in aug 2014: het resultaat van mijn persoonlijke voedingsplan: ik ben er  heel trots op! Doke, Breda

* Dit resultaat is persoonsgebonden en kan per persoon verschillend zijn. Kijk voor meer informatie in de disclaimer