Pastinaak is een vergeten groenten van vroeger kennen maar de laatste jaren weer helemaal in trek is.  De pastinaak is een grote, gelige wortel die ontzettend gezond is! Lekker om soep van pastinaak mee te maken!

Pastinaak

  • Pastinaak smaakt een beetje als wortel, is iets minder zoet
  • Pastinaak kan goed in stoofschotels en soepen gebruikt worden, zowel met Hollandse smaken als een oosterse twist
  • Pastinaak bevat veel ijzer, kalium, calcium, etherische oliën, foliumzuur en vitamine E, C en B (etherische oliën verlichten maag- en darmklachten)
  • Pastinaak bevat veel vezels

Ingrediënten voor soep van pastinaak:

 250 gram pastinaak, een teen knoflook, een ui, 200 gr wortel in blokjes, één liter groentebouillon, een lepel crème fraiche, peper&zout, 15 gr fijngesneden peterselie, olijfolie

pastinaak

Bereiding:

  1. snipper een ui en een teentje knoflook
  2. snij 250 gram pastinaak en 200 gr wortel in blokjes
  3. verhit twee eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit daarin alle groenten
  4. voeg 1 liter groentebouillon toe, breng alles aan de kook
  5. laat de soep twintig minuten zachtjes koken
  6. pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper&zout
  7. schenk de soep in een kom en garneer met een lepel crème fraîche en wat fijngesneden peterselie.

Zoek jij hulp bij gezond eten en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!