Met de volgende 14 tips – die je eenvoudig elke dag kunt toepassen – is slank worden en slank blijven ook voor jou mogelijk!

Tip 1: drink voldoende water

Ons lichaam bestaat voor zeventig procent uit vocht. Daarom is het belangrijk om voldoende te drinken, zodat je lichaam goed blijft functioneren. Je hersenen maken geen onderscheid tussen honger en dorst. We nemen wat te eten in plaats van een glas water… Hoe meer je drinkt, hoe minder je behoefte hebt aan eten. Voldoende drinken zorgt er voor dat je buikvet makkelijker kwijtraakt.

Tip 2: eet dagelijks voldoende groente &  fruit

Neem 3x per dag je portie groente en vergroot daarmee  je vitaliteit en houd je lichaam gezond.

Tip 3: eet 3x per dag – sla nooit je ontbijt over

Als je maaltijden overslaat, moet je lichaam harder werken om zichzelf te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Dit vertraagt je stofwisseling, waardoor er juist gewichtstoename ontstaat.

Tip 4: olijfolie

Olijfolie bevat veel onverzadigde vetten. Hierdoor is olijfolie een bron van goede vetten die bijdraagt aan je vetverbranding.

Tip 5: avocado

Avocado is rijk aan onverzadigde vetten. Dit zijn nu juist de vetten die helpen bij het verbranden van vet. Buiten dat zijn avocado’s rijk aan vezels en mineralen die het verbranden van buikvet bevorderen.

verse basilicum

Tip 6: eieren

Met het eten van eieren krijg je veel voedingsstoffen binnen die helpen bij het verbranden van buikvet. Eieren voorzien je van energie – zonder dat je er van aankomt – door de vitamine B, zink en calcium.

Tip 7: yoghurt

Yoghurt zit vol met probiotica: dit is ontzettend belangrijk voor je darmen en darmflora. Neem bij voorkeur biologische yoghurt om onnodige toevoegingen aan je bakje probiotica te vermijden.

Tip 8: groene en witte thee

Groene thee is een prima kruidenthee om voldoende van te drinken. Het is rijk aan antioxidanten, geeft je energie en helpt tegen maagzuur. Groene thee heeft een gunstig effect op ons metabolisme en onze vetverbranding. Groene thee is in staat om het witte vet dat we in ons lichaam hebben om te zetten in bruin vet. Bruin vet is vetverbrandend vet en draagt dus bij aan het verlies van buikvet.

Tip 9: havermout

Havermout is rijk aan vezels. Doordat havermout veel vezels bevat moet je lichaam hard werken om deze vezels te verteren. Dit harde werken vraagt veel energie en daardoor helpt havermout bij het verbranden van buikvet.

Tip 10: amandelen, zaden, pitten en noten

Amandelen, zaden, pitten en noten zitten vol met hoogwaardige voedingsstoffen en zijn ideaal om te combineren met andere voedingsmiddelen.

Tip 11: kaneel

Kaneel zorgt voor een constante bloedsuikerspiegel en dat is belangrijk om buikvet te kunnen verbranden.

Tip 12: peper

Ook peper houdt je bloedsuiker stabiel. Meestal wordt peper gebruikt in de hartige keuken, maar peper kan ook heel goed in zoete recepten.

Tip 13: cacao

Pure chocolade, maar rauwe cacao nog meer, zit vol met stoffen die een gunstig effect hebben op je vetverbranding. Een blokje pure (rauwe) chocolade  van minstens 72% op zijn tijd past prima in een gezond en verantwoord voedingspatroon.

Tip 14: neem dagelijks een multivitamine

De bodem waarop onze voedingsmiddelen worden verbouwd is van veel mindere kwaliteit dan 60-70 jaar geleden. Hierdoor bevat ons eten steeds minder vitamines en mineralen.

Bron: Myrthe van Til voor Vivonline

Zoek jij hulp bij gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!