Of je nu sjaslick – sjaslik of sjasliek met zigeunersaus schrijft, er wordt steeds gesproken over een gegrild gerecht aan een spies met daaraan stukjes vlees, tomaat, uien… Van oorsprong was het meestal schapenvlees en soms rund- of varkensvlees.
In dit gerecht voor sjasliek met zigeunersaus hebben we gekozen voor varkenshaas!
Ingrediënten voor de sjasliek met zigeunersaus:
Voor de sjasliek:
- varkenshaas
- 1 grote witte ui
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
Voor de sjasliek – marinade:
- 2 teentjes knoflook
- ½ thl cayennepeper
- ½ thl gerookte zoete paprikapoeder
- 1 thl zoete paprikapoeder
- 1 thl gemalen koriander
- 4 el olijfolie
Voor de zigeunersaus:
- 2 el olijfolie
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- ½ groene paprika
- ½ rode paprika
- peper&zout
- 70 gr tomatenpuree (blikje)
- 4 augurken
- 300 ml groentebouillon
- 3 el ketchup
- 1 el suiker
- 1 thl azijn
- 1 thl sambal
Bereidingswijze van de sjasliek met zigeunersaus:
Bereiding van de marinade:
- maak de knoflook fijn met wat zout
- voeg de rest toe en maak op smaak met peper&zout
Bereiding Sjasliek:
- snijd het vlees in stukken (3×3 cm)
- meng het door de marinade
- snijd de ui en paprika in schijfjes zo groot als het vlees
Bereiding Zigeunersaus:
- snijd de ui en knoflook fijn en doe ze in een pannetje met de olijfolie
- snijd de paprika klein en voed toe met wat peper&zout en bak 6 min
- voeg tomatenpuree toe en bak 2 min
- snijd de augurken fijn en voeg ze toe met de bouillon, ketchup, suiker, azijn en sambal
- kook tot het iets is ingedikt
- Rijg het vlees en de groenten om en om op (metalen) spiesen en serveer na het grillen met de zigeunersaus
BRON: WAT ETEN WE VANDAAG? BN DE STEM
Deze sjasliek met zigeunersaus is super lekker, heel gezond én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…