Het onderstaand recept ‘shoarma met snijbonen’ is een verrassende combinatie van pittig gekruid shoarmavlees met de lekkere, gezonde Hollandse snijbonen
Snijbonen
- Snijbonen bevatten de vitamines A en C
- Snijbonen zijn rijk aan vezels, ijzer, calcium en fosfor en zijn dus goed voor je huid en tanden.
- Snijbonen snijd je het best in ruitjes op de snijplank, kook ze kort en eet ze als groente evt met een beetje peper en nootmuskaat
Ingrediënten:
* Eiwitportie: shoarma van lams- of varkensfilet
* Groenteportie: snijbonen en evt. wat extra paprika-ui-knoflook
* Overige: 2 eetl olijfolie, 1 kippen-bouillonblokje, peper&zout
Bereiding:
- Snij de bonen in kleine, schuine stukjes
- Verhit in de wok 2 eetl. olie en bak hierin de shoarma al roerend snel bruin
- Voeg de bonen toe + 3 eetl water en het bouillonblokje
- Leg het deksel op de pan en laat op klein vuur in ca. 15 minuten gaar sudderen. Haal de laatste 2 min. het deksel van de pan zodat het vocht wat inkookt
- Proef en breng het op smaak met peper&zout
Let’s get social…