Het onderstaand recept ‘shoarma met snijbonen’  is een verrassende combinatie van pittig gekruid shoarmavlees met de lekkere, gezonde Hollandse snijbonen

Snijbonen

  • Snijbonen bevatten de vitamines A en C
  • Snijbonen zijn rijk aan vezels, ijzer, calcium en fosfor en zijn dus goed voor  je huid en tanden.
  • Snijbonen snijd je het best in ruitjes op de snijplank, kook ze kort en eet ze als groente evt met een beetje peper en nootmuskaat

Ingrediënten:

* Eiwitportie:  shoarma van lams- of varkensfilet

* Groenteportie: snijbonen en evt. wat extra paprika-ui-knoflook

* Overige: 2 eetl olijfolie, 1 kippen-bouillonblokje, peper&zout

snijbonen

Bereiding:

  1. Snij de bonen in kleine, schuine stukjes
  2. Verhit in de wok 2 eetl. olie en bak hierin de shoarma al roerend snel bruin
  3. Voeg de bonen toe + 3 eetl water en het bouillonblokje
  4. Leg het deksel op de pan en laat op klein vuur in ca. 15 minuten gaar sudderen. Haal de laatste 2 min. het deksel van de pan zodat het vocht wat inkookt
  5. Proef en breng het op smaak met peper&zout