Het is altijd weer even een klus, maar dan heb je ook wat: rundergoulash!
Goulash bevat altijd heel veel groenten en kruiden en in dit recept is het vlees is heerlijk mager!
Goulash is van origine een Hongaarse stoofpot. Traditioneel zit er rundvlees in, maar je kunt ook vlees van schapen of varkens gebruikt en evt. zelfs vis!
Dé smaakmakers van de rundergoulash zijn uien, paprika en knoflook (heel veel knoflook;-), paprikapoeder, karwijzaad en laurierblad. En verder is er natuurlijk alle ruimte om er je eigen draai aan te geven!
Ingrediënten voor deze rundergoulash:
- rundersukade, in blokjes van 2-3 cm
- 50 g boter
- 2 grof gesneden dikke uien
- 3 tenen knoflook
- 2 paprika’s
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 el milde paprikapoeder,
- 2 tl karwijzaad
- 1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
- 1 rundvleesbouillontablet
- 1 laurierblad
- 2 el peterselie, fijngesneden
- evt. 1 bekertje zure room (125 g)
Bereidingswijze van de rundergoulash:
- Bak de ui met de knoflook 3-4 min. in de boter, schep het vlees erdoor bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt
- Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de tomatenpuree, paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en
bak 2 min. - Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein
- Vul dit blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe
- Breng alles aan de kook, draai dan het vuur laag en stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar
- Roer alles goed door af en toe
- Breng tot slot de goulash op smaak met zout en peper
- Bestrooi de goulash met de peterselie en serveer evt. met een flinke lepel zure room en een sneetje stokbrood
Deze rundergoulash is lekker én gezond en helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…