Deze romige groentesoep zit boordevol groenten én dus vitaminen. Door de soep te pureren wordt hij vanzelf romig en lekker vol, daarvoor hoef je niet persé kookroom toe te voegen.

Smaakmakers

Het recept voor romige groentesoep is een recept van ‘SMAAKMAKERS’ van het Diabetes Fonds. ‘Smaakmakers’ is de gratis e-mailnieuwsbrief van het Diabetes Fonds, met maandelijks een recept, gezonde voeding met alternatieven en handige tips!

Mediterrane keuken

In de Mediterrane keuken wordt veel gekookt met groenten, deze manier van eten werkt goed voor mensen met diabetes II ! Het volgende artikel van Rieneke Dijkinga vertelt je waarom de mediterrane keuken zo goed gezond is

Ingrediënten:

rode paprika, tomaat, selderij, wortel, prei, sperziebonen, 1 liter water. Variëren mag!

Verder:

Tabasco, paprikapoeder, kerriepoeder, peper, verse basilicum, bouillonblokje

groentesoep

Bereiding:

1. Snijd de paprika, tomaten, selderij, wortels en prei in stukjes en kook alles samen met de sperziebonen in 10-15 minuten gaar in 1 liter water met 1 bouillonblokje
2. Pureer dan met een keuken- of staafmixer tot een romige groentesoep
3. Breng de soep op smaak met tabasco, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en bestrooi met gehakte basilicum

TIP: Lekker met een roggecracker met (geitenroom) kaas

Dit recept voor romige groentesoep is lekker én gezond en helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!