Een heerlijke combinatie: romanesco met lamsfilet.
Romanesco is een schitterende koolsoort met een mooie kleur. De romanesco is familie van de bloemkool en de broccoli.
Romanesco  zit boordevol foliumzuur (B11), een erg belangrijk mineraal bij veel processen in je lichaam:

  • Foliumzuur is belangrijk voor de ontwikkeling van hersenen en ruggenmerg
  • Foliumzuur is belangrijk voor de synthese van rode bloedcellen
  • Foliumzuur is belangrijk bij de omzetting van belangrijke aminozuren
  • Foliumzuur is belangrijk bij de celdeling van kleine kinderen

Ingrediënten voor romanesco en lamsfilet:

Lamsfilet – Romanesco – Tijm – Rozemarijn

Peper & zout

romanesco lamsfilet

Bereidingswijze:

  1. Snijd de lamsfilet in reepjes
  2. Wrijf de lamsvlees in met tijm, rozemarijn en peper naar smaak
  3. Leg de reepjes lamsfilet in een pan met antiaanbaklaag, doe het deksel op de pan en laat het vlees op zacht vuur garen
  4. Was de romanesco goed en snijd in stukjes (roosjes)
  5. Vul een pan met een laagje water, leg de stoombloem erin en laat de romanesco daarin rustig gaar stomen
  6. Als het vlees gaar is, schep je het uit op een bord. Strooi naar smaak wat peper&zout op het lamsvlees
  7. Serveer de romanesco naast het vlees