In de rode bieten salade met mierikswortel zitten twee ingrediënten die je niet vaak op een menukaart ziet: bietjes en mierikswortel. Jammer, beiden zijn super gezond en een welkome aanvulling op gezonde voeding!

Rode bieten worden ook wel krootjes genoemd, je kunt ze rauw eten of gekookt. Van de rode bietjes kun je ook de bladeren eten, ze heten dan  snijbietjes en die zijn ook heerlijk in een salade of een smoothie

Mierikswortel is een beetje bitter, pittig kruid en lijkt wat op mosterd. Mierikswortel is lekker bij forel, varkensvlees of aardappelpuree. Verse mierikswortel moet je raspen, maar dan verliest het heel snel zijn smaak. Daarom zit het vaak in een potje. Gebruik mierikswortel met mate en voeg het vlak voor het opdienen pas toe (bij verhitting verliest het namelijk aan smaak)

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetl yoghurt
  • rode bieten
  • 1 appel
  • 1 thl geraspte mierikswortel
  • (rucola) sla
rode bieten

Bereidingswijze:

1. haal het vel van de rauwe (of gekookte) bietjes en snijd de bieten in blokjes

2. schil de appel en snijd hem in blokjes

3. meng de azijn door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken

4. meng de yoghurt met de mierikswortel

5. verdeel de sla over een schaal en schep het bieten-appelmengsel er op

6. schep de mieriksworteldressing er over

Deze rode bieten salade met mierikswortel is heerlijk met een zelfgebakken cracker van lijnzaad met pompoen- en zonnebloempitten! 

Deze rode bieten salade met mierikswortel is super gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!