Een ree biefstuk is een ware delicatesse. Ree biefstuk is zachter van smaak malser dan een runder biefstuk.
De combinatie van ree biefstuk met de zuurkool-pastinaak stamppot is heel verrassend.
Pastinaak komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. De pastinaak heeft een zachte, zoete smaak en laat zich heel gemakkelijk in veel diverse gerechten toepassen. Daarnaast is de pastinaak ook heel gezond voor je:
Pastinaak goed voor je gezondheid:
- pastinaak bevat veel vitamine C, vitamine K en vitamine B11 (foliumzuur). B11 beschermt je tegen osteoporose, hartziekten en depressiviteit
- pastinaak bevat veel vezels en zorgt daarmee voor een langdurig verzadigd gevoel
- pastinaak bevat maar weinig calorieën. Dat zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft
- pastinaak is rijk aan antioxidanten die vrije radicalen bestrijden
Ingrediënten voor ree biefstuk met zuurkool-pastinaak stamppot:
Eiwitten: ree biefstukje
Groenten: zuurkool, pastinaak, paprika, ui, knoflook
Verder: roomboter, peper & zout

Bereiding van de ree biefstuk met zuurkool-pastinaak stamppotje:
- Kook de zuurkool samen met de pastinaak
- Snij paprika en ui en fruit ze in wat boter (of olie)
- Voeg de kleingesneden knoflook toe
- Als pastinaak en zuurkool gaar zijn samen stampen
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Mengen met de gefruite groenten
- Bak hierbij een ree biefstukje en voeg de jus ook toe
Let’s get social…