Ingrediënten: 

Bodem: 125 gram kikkererwtenmeel, 350 ml water, peper&zout, 2 eetlepels olijfolie

Saus: 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 teentje knoflook, 2 eetlepels water

Eiwit: naar keuze: ansjovis. tonijn, kip, gekookte ham

Groenten naar keuze: prei, champignons, uien, paprika, rucola

Bereiding:

  1. meng het meel met het water, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie en breng dit mengsel al roerend aan de kook tot een dikke pap ontstaat
  2. stort de brij op een bakplaat met bakpapier
  3. bak het deeg op 180 graden ongeveer 15 minuten
  4. strijk de saus (die je maakt van de tomatenpuree met de knoflook en water) over het deeg
  5. naar eigen keuze beleggen met eiwit en groenten uit je variatielijst

* door toevoegen van een extra eiwitvariatie, wordt het een ‘sjoemelmaaltijd‘, het  kikkererwtenmeel is eigenlijk al je eiwitportie!

** Bloemkoolbodem: rasp een bloemkool grof, roer er een eiwit door en een snufje zout, vorm een platte bodem en bak dit in de over in 10 minuten gaar.  Zo heb je een ‘groenten’bodem, die je naar eigen smaak af kunt maken!

Zoek jij hulp bij gezond eten en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!