Dit recept voor ‘pittige runderstoofpot’ vind je ook terug in mijn E-book: 100+ challenge

De chilipepers die in het recept worden verwerkt ondersteunen het afvallen, maar doen nog veel meer:

Chilipepers:
>> Chilipepers hebben een gunstig effect op je stofwisseling
>> Chilipepers  stimuleren je lichaam om  vet te verbranden en warmte te creëren
>> Zowel groene als rode chilipepers verhogen het metabolisme een half uur na het eten met twintig procent
>>  Het toevoegen van chilipeper aan je maaltijd kan het jojo-effect afremmen!
>> Eén gram chilipeper per maaltijd is al voldoende om je energieverbruik te verhogen en je voelt je sneller verzadigd

Ingrediënten:

Eiwit: 750 gram runderlappen

Groenten: 2 verse chilipepers (vijzel), 2 uien, 2 teentjes knoflook

Verder: 1 thl sambal oelek, 1 thl zout, 1 eetl gemalen mosterdzaad, 3 eetl olie, 2 eetl ketjap, 2 eetl azijn, 1 thl cayennepeper, 1 thl oregano, 1 thl basilicum

stoofpot

Bereiding:

  1. Uien en knoflook snipperen, pureer met de staafmixer de ui, knoflook, sambal en mosterd tot een stevige massa
  2. Vlees in blokjes snijden en goed mengen met de pasta en laat 1 uur in de koelkast marineren met een deksel erop
  3. Bak dan het gemarineerde vlees in een minuut of 10 bruin
  4. Schep het vlees uit de pan op een bord en roer door het achtergebleven bakvet 2 dl water, ketjap en azijn en de rest van de kruiden
  5. Breng het mengsel aan de kook en schep het er vlees terug in
  6. Deksel er op en  2 uurtjes zachtjes stoven, evt. zout op smaak toevoegen

Deze pittige runderstoofpot helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!