Pioppi ja of Pioppi nee? Ik zeg: doe vooral MEE!

Wat is het Pioppi-dieet ?

Het Pioppi dieet is een 21-dagen plan om je gezondheid te verbeteren.
Kort samengevat: het Pioppi-dieet adviseert

 • minder koolhydraten, zoals pasta, brood, suikers en alcohol (behalve één glas rode wijn)
 • meer groenten en niet te zoet fruit,
 • goede vetten, noten
 • vooral ook eiwitten in de vorm van eieren, verantwoord vlees en zeevis

>> kortom: gezonde voeding, goede vetten, minder stress en meer bewegen

Het Pioppi-dieet is niet specifiek een dieet om af te vallen, maar dat gebeurt vaak wel als gevolg van gezonde voeding en gezond leven!

Waarschuwing van Het Voedingscentrum – terecht?

Het VC waarschuwt voor veel te weinig koolhydraten, voor de kokosolie en roomboter, voor teveel eieren en vlees en voor mogelijke tekorten aan vezels, vitamine B…

Heeft Het Voedingscentrum het boek wel gelezen?

Als je het boek namelijk doorleest, kom je tot andere conclusies dan het VC:

 1. In het Pioppi-dieet zijn niet alle  koolhydraten voor iedereen verboden zijn, maar alle geraffineerde koolhydraten worden afgeraden!
  Koolhydraten zijn wel toegestaan; echter voor diabetes type 2 patiënten of mensen met overgewicht wordt de hoeveelheid beperkt
 2. het Pioppi-dieet zou leiden tot een tekort aan vezels: het Pioppi-dieet raadt juist aan om 5 porties vezelrijke groenten per dag te eten en 2 stuks fruit. Rood vlees wordt in het Pioppi-dieet sterk gelimiteerd en verse vis aanbevolen!
 3. Te veel eieren < > vitamine B-tekort ?
  Volgens het VC kan het Pioppi-dieet leiden tot een vitamine B-tekort. Echter tegelijkertijd vinden ze dat het dieet te veel eieren bevat…
  Die twee standpunten zijn met elkaar in tegenspraak: Eieren zijn namelijk zeer rijk aan B-vitamines!!
  (Daarbij, de angst voor eieren is ongegrond: tot 3 eieren per dag is volgens de laatste wetenschappelijke inzichten veilig!)
persoonlijk voedingsplan

Spectaculaire resultaten Pioppi-dieet

In het tv-programma ‘Voeding als Medicijn, Dokters van Morgen’ testten meerdere proefpersonen het Pioppi-dieet in de praktijk uit.
De resultaten liegen er niet om:

 • de cholesterolwaarden, vele bloedmarkers en het gewicht verbeterden bij de proefpersonen aanzienlijk in slechts 21 dagen!
 • één van de meest opvallende effecten van het minderen van koolhydraten is bijvoorbeeld dat mensen zich in drie weken een ander mens voelen:
 • De bloedglucose daalt,
 • het cholesterolgehalte zakt (dat zogenaamd verhoogde cholesterol komt dus echt niet van het eten van vetten en eieren) en
 • de weegschaal lacht je toe!
Bron: Juglen Zwaan – aHealthylife.nl

Leefstijl aanpassen

De eerste 3 weken van het Pioppi-dieet vormen een supermooie start om lekker wat kilo’s kwijt te raken, om je bloedwaarden te verbeteren en om je leefstijl drastisch aan te passen… HET WERKT ECHT!

Maar eigenlijk is het pas het begin…
Als je na die 3 weken van het Pioppi-dieet weer terug valt in je oude leefstijl, komen die kilo’s vanzelf weer terug…en waarschijnlijk in minder dan 3 weken!

Leefstijl aanpassen – samen met een coach

Ook bij FiguurNatuur voelen heel veel mensen zich geweldig als ze met gezonde voeding en een koolhydraatbeperkt dieet lekker afvallen. Met je leefstijl aanpassen kun je mooie resultaten boeken!

Het Persoonlijk Voedingsplan van Metabolic Balance lijkt wel op het Pioppi-dieet, met enkele duidelijke verschillen:

 1. het Persoonlijk Voedingsplan wordt op JOUW lijf geschreven, het is geen kant&klaar plan voor heel Nederland! Jouw bloedwaarden, jouw startpunten en jouw doelen zijn de basis voor JOUW eigen Persoonlijke Voedingsplan
  Je Persoonlijk Voedingsplan is de basis van jouw succesverhaal, jouw eigen Pioppi-dieet 😉:
 1. Naast het Persoonlijk Voedingsplan krijg je bij FiguurNatuur ook je persoonlijke leefstijl coach!
 2. Het coach traject duurt langer dan 3 weken!
  De reden: om van nieuwe, gezonde ideeën een gezonde leefstijl te maken, heeft een mens gemiddeld 60 á 70 dagen nodig (en je lichaam eigenlijk ook!).
  Als voeding- en leefstijl coach wil ik je – met je Persoonlijk Voedingsplan als basis –  begeleiden naar een gezond(er) lichaam, een gezond gewicht en een GEZONDE LEEFSTIJL!

Wil jij ook graag werken aan een gezonder lichaam, wil je wat afvallen, wil je af van allerlei klachten en weer super lekker in je vel zitten? Lees de succesverhalen van dames en heren die met hun Persoonlijk Voedingsplan een gezonde leefstijl geleerd hebben!
Nieuwsgierig? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend intake gesprek bij voedingscoach Leny van FiguurNatuur