Zelf een omelet met champignon vulling maken, dat lukt toch iedereen!

Champignons

  • Champignons zijn paddenstoelen met een vrij neutrale smaak
  • Champignons zijn er in verschillende soorten:  witte, de kastanje champignon, de amandelpaddenstoel en de portobello
  • Champignons kun je bakken, toevoegen aan een frisse salade of in een lekkere wok mix, in de soep of als saus ingrediënt

 Ingrediënten voor de omelet:

Eiwit: 4 eieren, 60 ml melk (koffieroom)

Verder: zout & peper, nootmuskaat, 2 eetl roomboter (kokosolie)

Ingrediënten voor de vulling:

Groenten naar keuze: champignons,  lente uitjes, paprikapoeder + 2 eetl olie

omelet

Bereiding van de omelet:

  1. klop de eieren los met de melk en breng op smaak met peper&zout
  2. verhit boter in een koekenpan en giet 1/2 van het mengsel in de pan
  3. laat de omelet in 5 minuten op laag vuur met deksel op de pan gaar worden
  4. bak de tweede omelet op dezelfde manier

Bereiding van de vulling:

  1. snij de champignons en de uitjes en bak ze 5 minuten in de olie
  2. voeg evt. de roomkaas toe en roer goed door
  3. breng op smaak met peper&zout en paprikapoeder

Deze omelet met champignon vulling is echt lekkere, gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!