Probeer eens deze olijven met gehakt en tomaat!
Populair, veelzijdig, lekker en gezond: olijven! Je kunt ze zo eten, maar olijven zijn ook heerlijk in warme en koude gerechten en in je salade.
Olijven
- Olijven bevatten voornamelijk onverzadigde vetten en veel vezels
- Olijven bevatten vitamine A en E, natrium, calcium, magnesium en ijzer
- Olijven zijn de bron van olijfolie
- Olijven zijn goed voor de huid en de ogen
- Olijven kunnen gewichtsverlies stimuleren
- Olijven werken ontstekingsremmend
Ingrediënten:
* Eiwit: gehakt (naar keuze)
* Groenten: ontpitte olijven, tomaat, bieslook, bladpeterselie, rozemarijn, milde mosterd, limoen

Bereiding:
1. Ontvel de tomaten: snijd een ondiepe inkerving onderaan in de tomaat en leg ze 1 minuut in kokend water. Het vel begint op te krullen en op die manier kun je het gemakkelijk verwijderen
2. Leg de ontvelde tomaten met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal
3. Versnipper de bieslook, de bladpeterselie en de olijven en meng die met het gehakt
4. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout
5. Kneed alles goed en maak gehaktballen, leg ze naast de tomaten
6. Geef de tomaten bovenaan een inkerving van 1 centimeter en stop er een takje rozemarijn in
7. Snijd de limoen in partjes en leg hem tussen het gehakt en de tomaten
8. Giet een beetje olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper en zout
9. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C
10. Strooi er vlak voor het opdienen eventueel nog wat gehakte olijven over
Dit recept voor olijven met gehakt en tomaat én de afbeelding komen uit het nieuwe boek van Pascale Naessens: “Puur Pascale 2”
Dit recept olijven met gehakt en tomaat helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…