Deze nasi met bloemkoolrijst is lekker licht en zorgt toch voor een vol gevoel. Mooi meegenomen: met de bloemkoolrijst krijg je meteen een extra portie groenten binnen dat minder calorieën bevat dan een portie rijst.  Met gember, sambal en ketjap heb je zo een lekker oosters smaakje.

Nasi kruiden zelf maken

Maak de nasikruiden ook zelf: veel lekkerder én veel gezonder dan de kant&klare variant uit een pakje of zakje

Bloemkoolrijst

Ook voor de bloemkoolrijst geldt: maak die pas als je de nasi met bloemkoolrijst gaat bereiden. De voorgesneden bloemkoolrijst uit de supermarkt heeft al veel van zijn vitamines verloren voordat jij de bloemkoolrijst gaat bereiden, zo jammer!

Geen liefhebber van bloemkool?

Geen probleem als je de smaak van bloemkool niet lekker vindt: door bloemkool toe te voegen aan je groenten en kruiden, verdwijnt de smaak van bloemkool totaal. Je proeft echt niet dat je bloemkool eet! Let erop dat je de bloemkool niet te lang mee laat bakken, dan krijg je heerlijke ‘al dente’ bloemkoolrijst

bloemkool rijst

Ingrediënten:

250 gr gehakt óf 2 eitjes, 2 eetl. olijfolie, ‘Oosterse’ groenten zoals taugé, paprika en prei, bloemkool, nasikruiden (bij voorkeur zelfgemaakt

Bereiding:

1. Doe olijfolie in de wok en bak het gehakt rul
2. Voeg na 5 minuten de gesneden Oosterse groenten toe
3. Maak van bloemkool bloemkoolrijst met een grove rasp of in de keukenmachine
4. Voeg je nasikruiden samen met de bloemkoolrijst toe in de pan met groenten en gehakt
5. Laat alles weer even 5 minuten bakken
6. Als je liever ei bij je nasi eet: laat het gehakt dan achterwege en bak er 2 spiegeleitjes bij!

Recept: Culicool

Dit recept voor nasi met bloemkoolrijst is erg lekker én  helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!