Deze overheerlijke Canarische saus wordt geserveerd bij zowel vlees- als visgerechten! Op vakantie in Tenerife kregen we deze lekker pittige saus bij zowel een stukje vlees of vis: de mojo rojo Canaria.
Ingrediënten voor de mojo rojo Canaria:
Groenten: 1 bol knoflook, 2 tot 4 gedroogde chili pepers, 1 thl komijn, 1 thl hete paprika
Verder: 1 thl zout, 200ml olijfolie, 100 á 200 ml witte wijnazijn
Bereiding:
- giet kokend water over de pepertjes en laat ze 15 minuten weken, verwijder dan de zaadjes en snijd ze in ringetjes
- doe de knoflooktenen, pepertjes, zout, paprika en komijn en 100ml wijnazijn in de blender en mix tot een gladde brij
- voeg al mixend de olie toe (traag)
- proef en voeg naar smaak meer azijn toe
>> wil je een mildere saus: probeer de MOJO VERDE CANARIA!
Deze mojo rojo canaria is heerlijk pittig én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…