Wil jij wellicht afvallen? Misschien meer energie hebben, beter slapen en weer lekker in je vel zitten?
Of heb je steeds weer klachten die wellicht met je voeding te maken hebben?
Ga eens vrijblijvend een week aan de slag met onderstaande Metabolic Balance menu voorbeelden**  en ervaar wat ze doen met je lijf, je energie, je slaap…

Enkele belangrijke tips vooraf:

  • drink voldoende water verdeeld over de dag:je gewicht delen door 3, dat is ongeveer de maat voor jou.
    Voorbeeld: je gewicht is 75 kg: drink dan per dag min. 75:3= 2,5 L
  • eet 3 maaltijden per dag en neem geen tussendoortjes
  • gebruik bij elke maaltijd min 1 eetlepel olie/boter (olijfolie-kokosolie-ghee-lijnzaadolie…)
  • eet elke dag 1 appel!
  • **onderstaande Metabolic Balance menu voorbeelden  zijn voorbeeld menu’s!
  • Kies je voor een Persoonlijk Voedingsplan dan worden de maaltijdplanning en de daarbij behorende voedingsmiddelenlijst samengesteld op basis van je persoonlijke gegevens én je bloedwaarden, zodat jouw stofwisseling optimaal gereguleerd wordt. De balans in je lichaam herstelt door middel van gezonde voeding, zodat het resultaat van blijvende aard is!
  • Vragen? Meer informatie? Neem gerust contact met me op!

DAG  1:

Ontbijt: kook 2 eieren, prak een avocado samen met de eitjes, wat peper&zout erover
eet er evt. een rogge cracker bij en een peer toe
Lunch:
eet 60-75 gr rosbief, snijd 1/3 komkommer in repen, die je in de plakjes rosbief rolt,
eet er evt. 2 rogge crackers bij en  een appel toe
Diner:  bak/gril 1 tartaartje, gekruid met wat peper&zout en voeg wat champignons en een uitje toe.
Kook 150 gr boontjes en fruit ze tot slot nog enkele minuten mee met de ui en champignons
Toetje: fruitportie naar keuze

DAG 2:

Ontbijt: 60 gr geitenkaas,  85 gr reepjes paprika erbij, naar keuze evt. 2 rogge crackers erbij en een appel toe
Lunch:  110 gr gekookte ham, opgerold met 120 gr. asperges (uit een pot), naar keuze een 1 rogge cracker
en een fruitportie toe
Diner:   120 gr kipfilet, gebakken met 50 champignons, 75 gr gemengde salade                                                                  Toetje:  fruitportie naar keuze

kaas salade

kaas salade

DAG 3:

Ontbijt: 30 gr havermout, gekookt in 200 ml soja-,  amandel-  of rijstmelk,
met  2 gedroogde pruimen  in stukjes gesneden
Lunch: 70 gr mozzarella of feta, 120 gr tomaat en basilicum en een
eetlepel olijfolie,  evt. 2 rogge-crackers en een appel toe
Diner:  130 gr spinazie, gewokt in kokosolie met teentje knoflook en een      uitje, met 2 hard gekookte eieren
Toetje:  fruitportie naar keuze

 

DAG 4:

Ontbijt: 200 ml volle yoghurt met vers fruit en 1-2 walnoten, evt. een eetlepel lijnzaad/vezels  
Lunch:  125 gr  gerookte makreel met 130 gemengde sla, tomaat en komkommer en evt. 1 rogge cracker
Diner:   Thaise kippensoep  met paksoi
Toetje: fruitportie naar keuze

DAG 5:

Ontbijt: 60 gr geitenkaas met een peer  en 85 gr gemengde sla met rucola en evt. 2 rogge-crackers
Lunch: 110 gr zalm salade met 115 gr gemengde salade en portie bosbessen
Diner:  125 gr asperges met 2 gekookte eitjes, 2 eetlepels botersaus + 2 rogge crackers
Toetje:  geraspte appel met kaneel

gehaktbal

gehaktbal

DAG 6:

Ontbijt: 60 gr kipfilet met 2 rogge-crackers dik besmeerd met geprakte avocado,    en een appel toe
Lunch: 70 gr. hüttenkäse verdelen over 115 gr komkommerplakjes, peper&zout      en stukjes mango toevoegen
Diner:   een balletje gehakt 120 gr. (of tartaartje)  met 125 gr gegrilde bloemkool
Toetje: f ruitportie naar keuze

DAG 7:

Ontbijt: 200 ml melk naar keuze met 30 gr havermout en een gebakken appeltje
Lunch:  115 gr nieuwe haring op 115 gr salade, 2 rogge-crackers en een peer toe
Diner:   nasi met bloemkoolrijst (0f 2 eieren of 125 kipfilet en 115 gr ‘Oosterse’ groenten zoals taugé, paprika en      prei, bloemkool)
Toetje: fruitportie naar keuze

DAG 8:

Ontbijt: mandelade met amandelen en fruit
Lunch: 70 gr schapenroomkaas met avocado en diverse salade, met evt. 2 rogge crackers en een appel
Diner:  kipkerrie salade in  een wrap van sla bladen
Toetje:  fruitportie naar keuze

hartige muffin

hartige muffin

DAG 9:

Ontbijt: hartige ei muffins, 1 appel
Lunch:  avocado – ei salade  met evt.  2 rogge-crackers, 1 peer
Diner:   gegrilde zalm met pastinaakpuree
Toetje:  fruitportie naar keuze