Ben jij ook een liefhebber van lasagne, dan móet je deze echt maken: melanzane lasagne!
Een lekkere en gezonde variant op ‘gewone’ lasagne in een Metabolic Balance-® jasje, met slechts 1 eiwit !

Ingrediënten voor de melanzane lasagne (per persoon):

  • 1 portie mozzarella
  • aubergine
  • ui
  • verse tomaat en gepelde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • verse basilicum
  • peper&zout
  • Italiaanse kruiden
melanzane

Zo bereidt je je melanzane lasagne:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden
  2. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer ½ cm. Bestrooi de plakken met wat olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg ze vervolgens op een bakplaat en bak ze ongeveer 15/20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn
  3. Snijd in de tussentijd de ui, knoflook en tomaat fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten gaar
  4. Voeg de tomaat + gepelde tomaten toe aan de hapjespan en breng op smaak met peper&zout en wat blaadjes basilicum. Als je van pittig houdt kun je eventueel nog wat cayennepeper toevoegen. Laat dit zachtjes opstaan totdat de plakken aubergine goudbruin zijn geworden
  5. Snijd of scheur in de tussentijd de mozzarella in plakken
  6. Haal de aubergine uit de oven en leg een laag aubergine in een ovenschaal. Schep er wat tomatensaus en op top het af met plakjes mozzarella en basilicum
  7. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met de saus
  8. Bak het geheel nog ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven

> Tip: melanzane is koud ook erg lekker als lunch!

Deze melanzane lasagne is een lekkere én gezonde variant op de ‘gewone lasagne én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!