Dit recept voor verse makreelfilets met ui, sjalotjes en knoflook komt uit De Voedselzandloper. De schrijver van dit boek, Kris Verburgh gebruikt in zijn recepten ook weinig koolhydraten en vooral lekkere verse eiwitten en ‘groentjes’ zoals de Vlamingen dat altijd zo mooi zeggen. Ik laat me graag inspireren door De Voedselzandloper, je vindt er lekkere gezonde recepten die goed aansluiten bij je Persoonlijk Voedingsplan
Ingrediënten:
Eiwit: makreelfilets
Groenten: ui, sjalotjes, 1-2 teentjes knoflook, brocolli en/of sla
Verder: ½ etl azijn, olijfolie, peper&zout
Bereidingswijze:
- Bak de makreelfilets in olijfolie tot ze gaar zijn, leg ze op een verwarmde schaal
- Roerbak de sjalotjes, uitjes en de knoflook totdat ze licht gekleurd zijn, voeg de azijn toe
- Voeg alles toe aan de makreelfilets
- Serveer met groente zoals broccoli of sla
>> in plaats van makreelfilets met ui kunnen ook kiezen voor gerookte makreel!
Zoek jij hulp bij gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…