Een tropische fruitsoort – voor velen niet zo bekend – is papaya.
Hoe smaakt papaya eigenlijk? Hoe eet je papaya? Wat kun je allemaal met papaya?
Weetjes over de papaya:
- papaya smaakt zoet en is sappig, te vergelijken met meloen en mango
- papaya groeit m.n. in Zuid-Amerika
- papaya is een groen / gele vrucht en het vruchtvlees is zacht roze, geel tot oranje, dit bevat veel caroteen wat goed is voor je ogen
- papaya weegt ongeveer 500 gram
- papaya heeft in de kern een heleboel zwarte zaadjes
- papaya is rijp bij een groene, gele en wat roodachtige kleur, de geeft wat mee als je er op drukt en heeft een zoete geur
Ingrediënten voor : papaya – saus:
160 gr papaja,
1 thl appelciderazijn
zeezout, chilipoeder,
gemberpoeder
(of vers geraspt)
paprika,
lavas (maggiplant),
verse korianderblaadjes

Bereiding:
- Schil de papaya en verwijder de zwarte zaden
- Pureer de pulp met de appel-cider-azijn en wat gember
- Breng dit op smaak met zout, chili en paprikapoeder
- Snijd de kruiden fijn
- Voeg ze toe aan de saus en laat 10 minuten intrekken
Deze papaya – saus is een heerlijke dressing bij zowel vlees- als visgerechten.
Deze papaya – saus dressing is hartstikke gezond én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…