Als je eens wat anders wil: een lamsschotel is echt een verrassing!
Velen kennen vast de lamskarbonade, zoals deze in Griekse vleesschotels geserveerd wordt.
Verras jezelf eens en ga aan de slag met dit heerlijke recept voor een lamsschotel!

Uniek aan lamsvlees:

  • Lamsvlees heeft een eigen smaak
  • Lamsvlees is heel mager
  • Lamsvlees kun  je verschillende manieren klaarmaken: grillen, bakken, braden en stoven
  • Lamsvlees van het ene lam smaakt anders dan van een ander lam en dat heeft vooral met voeding te maken: Texelse lammeren eten zilt gras en dat geeft een ziltige vleessmaak, een heide lam  levert vlees dat kruidiger smaakt
  • Lamsvlees heeft soms een vetrandje: laat dit tijdens de bereiding zitten, het zorgt dat het lamsvlees niet te veel uitdroogt!

Ingrediënten:

  • lamsvlees of lamsfilet
  • 1 prei
  • ½ paprika
  • ½ ui
  • ongeveer 1 cm gember
  • 1 eetl kokosolie
  • peper&zout naar smaak
  • 1 thl koriander/ketoembar
  • 1 thl komijnpoeder (djinten)
    1 thl limoensap,
  • evt. 50 gr *quinoa vanaf fase 3
lamsvlees

Bereiding:

  1. Snijd de prei, de paprika en de ui, hak de gember fijn.
  2. Kook eventueel de quinoa gaar
  3. Bak de lamsfilet in de olie pop hoog vuur circa 5 minuten aan beide kanten en bestrooi met peper en zout
  4. Haal dan de lamsfilet uit de pan en snijd het vlees in reepjes
  5. Bak de prei met gember, ui en paprika circa 5 minuten in het braadvocht
  6. Voeg de *quinoa toe en bak deze circa 5 minuten mee
  7. Voeg de reepjes lamsfilet weer toe en breng op smaak met peper, zout, korianderpoeder, komijn en limoensap
  8. De *quinoa is een lekkere aanvulling op de lamsschotel vanaf fase 3

Deze lamsschotel is hartstikke gezond én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!