Een heerlijk en gezond recept voor een speciale gelegenheid: lamsbout met tijm en knoflook. Een lamsbout is een bout van een lam, afkomstig uit de bilpartij. Een lamsbout is meestal een groot stuk vlees en heeft de nodige bereidingstijd nodig. Lamsbout kun je braden, grillen, roosteren of slow cooking in de oven. Van binnen mag de lam een beetje rosé zijn
Ingrediënten:
Eiwit: lamsbout (zonder bout)
Verder: 150 g knoflook (3 hele bollen), 1 eetl citroenrasp, 2 eetl tijm gehakt, 3 eetl olijfolie, naar smaak zout, ½ koffielepel peper (versgemalen)

Bereidingswijze:
- de lamsbout marineren met tijm, citroen en knoflook
- rooster de hele knoflook bol samen met de lamsbout en knijp de gepofte knoflook pas op het allerlaatst over de lamsbout
- verwarm de oven voor op 200 C. Bedek een ovenschaal met aluminiumfolie
- haal 4 teentjes knoflook uit een bolletje, schil de teentjes en hak ze fijn. Doe dit in een klein kommetje en voeg de citroenrasp, tijm, 2 koffielepels olie, zout en peper toe en roer goed door elkaar
- smeer dit vervolgens rijkelijk over de lamsbout. Leg de gemarineerde lamsbout in de voorbereide ovenschaal
- snijd van de bollen knoflook de kop eraf. Smeer de resterende knoflookbollen in met olijfolie en leg de bollen bij de lamsbout
- rooster de lamsbout totdat die medium gaar is en een kookthermometer 60 C aangeeft, dit duurt zo’n 70 tot 80 minuten
- leg de lamsbout op een snijplank en laat hem een kwartiertje rusten. Als de knoflook nog niet zacht is, laat ze dan nog even roosteren, zo’n 10 minuten
- snijd de lamsbout in 1 centimeter dikke plakken en leg ze op een schaal
- knijp de gepofte knoflook boven de lamsbout uit
Deze lamsbout met tijm en knoflook is niet alleen erg lekker, de lamsbout met tijm en knoflook helpt je ook gezond afvallen!
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…