Dit recept voor lamsbout met pruimen is een heerlijk recept dat gewoon altijd lukt!
Én… lamsbout met pruimen is makkelijk om van te voren te bereiden!
Ingrediënten voor lamsbout met pruimen:
- lamsbout of lamsschouder
- kokosvet en olijfolie
- uien
- wortel
- ½ fles rode wijn
- wild fond of -bouillon
- zakje gedroogde abrikozen en pruimen (zonder pit)
- kruiden: knoflook, kaneel, chilipeper, gemalen koriander, peterselie, peper&zout

Bereiding van lamsbout met pruimen:
- Snijd de knoflook, uien en wortel
- Verhit het kokosvet en olijfolie in een grote braadpan, bak de uien en knoflook op matig vuur. Voeg na enige tijd de wortel toe
- Kruid de lamsbout met de rest van de kruiden
- Als de ui wat glazig is, doe je het vlees erbij en braad het aan alle kanten goed aan, voeg dan de wijn en bouillon toe tot het vlees nagenoeg onder staat (liefst de bouillon warm maken, de wijn erbij doen en warm bij het vlees te voegen)
- Als laatste de pruimen en abrikozen (in kleine stukken snijden) erbij
- Als het goed warm is, leg je een sudderplaatje op het vuur zodat het geheel langzaam gaat
- Handig om een dag van tevoren alles al klaar te maken, zodat het op de dag zelf nog maar een uurtje hoeft te trekken. De smaken trekken dan goed in het vlees
- Je kunt de pruimen en abrikozen als een soort compote erbij serveren, maar je kunt het geheel ook pureren en als saus opdienen
- Heerlijk met een aardappel in de schil of met couscous!
Let’s get social…