Knolselderij is een groente die zich prima leent om knolselderij frietjes van te maken. Lekker om je groenten eens heel anders te presenteren!

Knolselderij

  • knolselderij wordt geteeld voor de knol, maar de bladeren kun je ook eten
  • knolselderij bevat veel vit C, vit B1, vit B2, Calcium en IJzer
  • Knolselderij kun je als rauwkost eten, warm in je soep of in een pastasaus of ovenschotel

Ingrediënten:

Eiwitportie: feta, of  een andere kaas uit je lijst bijv.  geiten- / schapenroomkaas, cottage-cheese

Groenteportie: knolselderij, evt veldsla en tomaatjes of andere groenten

Kruiden: bouillonpoeder/blokje, 1 eetl olijfolie, 1 knoflookteentje, peper & zout, bladpeterselie

knolselderij

Bereidingswijze:

  1. schil de knolselderij en snij er Franse frietjes van
  2. even kort koken met een klein beetje bouillonpoeder of een teen knoflook
  3. verwarm de oven voor op 210 graden
  4. besprenkel de frietjes goed met de olie (evt. met je handen inwrijven)
  5. verdeel de frietjes over een bakplaat en strooi wat peper & zout erover
  6. plaats de frietjes 20 minuten in de oven
  7. verkruimel ondertussen de kaas
  8. verdeel deze na 15 minuten over de frietjes en laat nog 5 minuten meebakken
  9. de tomaatjes kun je ook samen met de kaas over de frietjes verdelen en nog 5 minuten mee laten bakken!

Knolselderij frietjes eet je met een frisse salade van bijv. veldsla met tomaat

Deze knolselderij frietjes zijn echt lekkere, gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!